27 август 2011

Карта за нощта

В допълнение, и все пак и някаква опозиция на гледането "Карта за деня", което много хора, които разбират от Таро, практикуват, аз практикувам и "Карта за нощта".
Главната идея при Карта за деня, както мнозина от вас знаят, е да видите как ще ви мине деня, главно това се отнася за енергиите, които ще ви влияят на съзнателно ниво. Това, което ви се случва през деня, може да е много поучително и да ви посочи някакъв духовен път, но преди всичко то минава през очите ви и е един много обзорим познавателен процес, който всеки човек, дори и да не се занимава активно с духвоност, може да управлява.

През нощта, обаче нещата с тялото ни стоят по-различно. Започва влиянието на т.нар "Нощни енергии" - ако сте забелязали дори и някои зодиакални знаци се определят като "дневни" и "нощни" - това са синоними-заместители на "мъжки" и "женски". Респективно, мъжките знаци са дневните, женските са нощните. Разликата идва от това, че мъжките знаци имат един по-активен подход към света около себе си, те са екстровертни, лесно възприемат това, което се случва в света около тях и отдават енергията си, защото го чувстват като нужно. Техния фокус е насочен навън. При Женските знаци не е така - те в повечето случаи са в изчаквателна позиция, техния фокус е насочен навътре, те са интровертни, мълчаливи хора, които живеят в себе си и за да направят някаква промяна навън, те по-скоро усещат нуждата преди това да са я направили отвътре. Те са знаците, които с по-малко усилия биха могли да опознаят някои от тайните на подсъзнанието си.
Та ... картата, която теглите за през нощта се явява именно един такъв катализатор, който да насочва подсъзнанието ви към някаква конкретна реформа, докато духът ви е в астрала. Ако се занимавате с духовни практики и сте тръгнали да опознавате себе си, вероятно все пак, донякъде сте наясно коя част от вас има нужда от промени, от какъв тип енергия се нуждае тя, за да осъществи коректно еволюцията си. Това е едно своеобразно "развързване" на кармичните възли, чрез което намирате и осъвършенствате себе си. Ако искате да постигнете конкретна идея, просто изберете карта от колодата, която най-добре представя идеята ви за това, което искате да направите. Сложете я под възглавницата ви и спете с нея така. Ако се притеснявате да не се измачка, може да вземете цялата колода като сложите картата, която ви трябва най-отгоре и преди да ги сложите под възглавницата, приберете ги в торбичката, в която попринцип ги държите. Важно е картата, която ще използвате да е най-отгоре и да е с лице към вас. Желателно е да използвате само прави карти.
Ако нямате конкретна идея какво трябва да се постигне за момента, това не значи, че не може да използвате този метод за саморазвитие. Теглете карта от колодата, както бихте си изтеглили "карта за деня". Подсъзнанието ви и Вашият висш водат знаят от какво имате нужда в момента. Картата действа като катализатор на промяната, която ще осъществявате, защото тя носи в себе си концентрирана енергия от някакъв тип. Вие може да осъществите духовния си път и без да използвате този метод, но не мисля, че трябва да бъде подценяван, защото изисква минимум усилия, а дава доста добри резултати.

Няма коментари :

Публикуване на коментар