12 декември 2013

Защо не се очертава да имате връзка в близките 100-200 години?

Всички вероятно, на един етап от живота си, познаваме това чувство. Чувството на това да си самотен, не сам, а самотен. И вероятно най-тъжната част е тогава, когато си дадем равносметка от колко време насам сме сами, и все още чакаме щастието си, докато другите отдавна са го намерили. Най-лесното е да виним другите, да виним целият свят колко е крив и като малки, фрустрирани деца, да потропваме с краче, да ревем с три реда крокодилски сълзи и да очакваме така нещата да се променят. Очакваме някаква форма на милост, явно. Е, нещата, обаче не работят по този начин и ако сте имали родители, с които номерът е минавал, Светът, Вселената или всевищната сила - както си искате я наречете, няма да ви даде нещо без да сте си го заслужили преди това. Както винаги, оказва се, че решението на проблема отново е да се вгледаме по-внимателно в себе си. В настоящата статия посочвам 7 причини, поради които може да си останете сам.1. Страдате от архаични принципи - Аз самата също не съм много "модерна" в това отношение и има редица неща, които са станали "модерни" в човешките отношения и намирам за изключително странни и определено, аморални и опасни като обществени явления, но границата между това, което е нормално лично предпочитание и онова, което вече се превръща в закостеняло мислене и пречка в каквото и да е било развитие, трябва да е доста ясна. Привържениците на архаизма са главно жените. Мъжете трябва да канят винаги на среща, мъжете първи трябва да се обадят, мъжете първи трябва да пишат смс-и ... мъжете, мъжете, мъжете ... и все това колко инциативни трябва да са те. Ах, колко удобно за жените! Да си седят и да си гледат и да лапат мухи през това време. Като искате старите привички и морал, защо изобщо на 20 и повече години все още си търсите мъж? Извинявайте, ама вече трябваше да имате трето дете и да сте омъжена вероятно при първата си менструация. И как така си позвоялвате да говорите на хората по улицата без позволението на мъжа ви? Абе изобщо ... нека да се върнем в древна Гърция даже - от кой зор даже си показвате носа навън без разрешението на мъжа ви? Би трябвало даже гости да не ви идват без неговото знание! Комфортно ли е така? 

2. Не виждате по-далеч от носа си - Правите мили очички и лъжете хората, явно за да излъжете себе си, как целият ви живот, едва ли не, е минал за да се изжвиявате като някакъв светец. Вие сте мил, нежен, кротък човек, който мрази конфликтите, обича силно както любимия си (с който, естествено, не му се получава), така и приятелите си. Съдбата е зла към вас и ви саботира. :( В същото време вие изобщо не познавате границата, в която да спрете да говорите за себе си и за собствените си проблеми. Вие изобщо, ама изобщо не допускате, не осмисляте проблемите на човека срещу вас, не чувствате какво стои зад действията му. И когато нещо лошо се случи - ТОЙ е длъжен да знае вие какво усилие сте положили, но колко усилия полага той и кое от вашето поведение го е накарало, евентуално да се държи гадно с вас - това са световни мистерии, които явно особено много не ви вълнуват или поне с поведението, действията и мислите си, не показвате, че го правят.

3. Държите се като безсърдечен каун -  Един от любимите ми популярни митове! На колко недостъпни и непукисти трябва да се правим, за да спечелим другия! Вие сериозно ли?! Сега, нека да уточним че не става въпрос на средата на улицата да изпаднете в неконтролируема емоционална истерия или да хвърляте предмети по другия в пристъпи на яд ... и това си е доста непривлекателно  :D Но когато насреща ви има човек, който показва интерес или се опитва да ви го покаже, а вие седите и гледате с равна, простовата муцуна, наистина ли си мислите, че сте много вървежни. А да! Да не забравим критичното погледче от време на време - направо ултра мега секси! Върха е когато ви се каже нещо конкретно като проблем във вашето държане и вместо да отговорите и вие конкретно, започвате да бръщолевите някакви абстрактни простотии. Единствения случай в който интелигентността и философията може да са много анти-секси. 

4. Не знаете какво искате - Цялата енергия около вас, света който изграждате, той материализира само чрез една сила - силата на вашето желание. Ако нямате ясно желание, няма как да привлечете човек до себе си, тъй като света, в койо живеем е конкретен, с рамки, а не абстрактен и без граници. Първо искате мил и романтичен човек до вас и мили и романтични хора започват да се появяват. Давате си сметка, че ви идват много лигави и започвате да си мечтаете за рокаджия на мотор ... и така желанията се сменят по десет хиляди пъти за някакви отрицателни периоди от време. Извинявайте, ама реално вие какво ще изграждате? Как да получите, каквото искате, като не знаете какво искате?

5. Фанатичен перфекционизъм - Ето, че най-накрая се появява обекта на желанията ви и отговаря на 200 от 200 от изискванията в дългия ви списък. Тъкмо сте на път да се наточите на това да си представяте как се обличате вече в сватбена рокля и оооооо неееееее ... разглеждате му снимките във Фейсбук! Той изглежда дебилно на снимки! А вие не искате човека до вас да изглежда дебилно на снимки, нали??? Продължавате в търсенето на перфектния - със списък от 201 (вече) изисквания. Пожелавам ви МНООООГОООО успех!

6. Идеализирате - Гледали сте много филми за Хуан и Хуанита. Може и да сте от по-умните индивиди и дори и да сте прочели някоя книга. Вие искрено вярвате, че Хуан - богат, красив, желан от всички жени, ще забележи точно вас - Хуанита - задръстена, смотана, невзрачна и космата ... защото такъв е Хуан, той забелязва доброто ви, нежно, незлобливо сърце дори и да сте облечени в окапани с лютеница дрехи втора ръка и открито демонстрирате, че сте произлезли от приматите. Ами да, така е, какво да се лъжем - такива неща НАИСТИНА се случват и в реалния свят.

7. Реално не ви се занимава - Много хора идват да питат за ръката ви, въпреки че имате навика да ги гледате злобно. Дори и един  да си отиде, други идват и това прилича на един бекзраен кръг. Вие знаете, че одъртявате и е крайно време да изберете някого, с когото да прекарате старините си, докато не сте напълно погрознели. Въпреки всичко, знаете горчивата истина - дори и да си уредите среща с някой готин мъжкар, който отговаря всичките 201 изисквания от вашия списък, реално предпочитате да си останете у вас, да четете някоя добра книга и да гушкате котката. Гушкайте я тогава и се наслаждавайте на живота си! Никой няма бърза работа! ;)

3 коментара :

 1. HAHAHAHAHAHHAHA Хуан и Хуанита :D:D

  ОтговорИзтриване
 2. Аз съм от кауните! Хахаххаха (к'вото и да означава т'ва, но описанито ми пасва баш в 10)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Каун означава пъпеш хахаха :D Та да ... човек не трябва да изневерява на себе си и на това, което е, но ако наистина виждаш тази си черта като твърде силна и проблемна по отношение на общуването ти с другите, трябва да се опиташ да говориш повече, да покажеш реакция, защото най-често подобна липса на реакция е продиктувана от страх от отхвърляне или човек си мисли, че ще изглежда странно за другия. :)

   Изтриване