12 април 2014

Thurisaz - Турисаус

Ключови думи: Несъзнателни сили, влияние на обществото, Тор, Локи като гигант, хаос, разруха (настъпила в следствие на природен катаклизъм или бедствие), агресия, конфликти, психологически проблеми, светкавица, напредък след дълга стагнация, агресивен мъжки нагон ИЛИ възможността да преминеш през някакви бариери и да си ентусиазиран. 
Психически: Ентусиазъм, борба срещу неосъзнатото, мъжка сексуалност
Във физически план: бури, конфликти, инструменти и оръжия
При гадаене: Насочена, експлозивна сила, еротика, ускорител на по-бързото възстановяване, конфликт, който води до по-добро, конструктивен конфликт
(-) Опасност, невъзможност за защита, принуда, предателство, тъпота, болест, опасно насилие, досада, борби, кавгиУправлява:
- Унищожава враговете
- Събужда желанието за действие
- Премахва блокажите в тялото, душата и ума
- Увеличава потентността и силата на романтичните отношения
- Разбиране за разделността и отделността на всички неща
- Насочва начина на използване на физическата сила
- Комбинира ляво и дясно полукълбо на мозъка, което води до силно и бързо осъзнаване. 

Понякога, казват, че символизира Тор, друг път - ледените гиганти. Турисаус и нейната енергия се противопоставят на несъзнаваното, глупостта и използването на груба, дива сила. Тор физически е може би най-добрият боец, но той и притежава кураж и е защитник на свободните хора - в този ред на мисли се интерпретира и руната. 
Турисаус е руна на плодородието, защото премахва, разчупва безплодието и каменистите почви и ги превръща в обработваема земя. 
С тази руна се работи най-добре, когато сме ентусиазирани, а не гневни или уплашени, защото това поддържа правилно самосъзнание и премахва трудностите при силна магия, в която е намесена Турисаус.
Тази руна символизира използването на технологията (както и Кеноуз в известна степен). Символизира най-вече оръжия за защита или за активно противопоставяне, които искат да попречат на развитието на съзнанието, което е представено от Dagaz.
Човешкото съзнание се е развило от състояние на несъзнаване, което е съществувало преди осъзнаването. Това несъзнавано продължава да се бори да върне позициите си. Ако не развиваме съзнанието си като активно живеем живота си и правим изборите си, ще се поддадем на тази деволюция.
Силата на Турисаус е лесна да се усети, защото тя символизира границите на съзнанието ни. Мъдро е никога да не започваме битка, но след като веднъж сме я започнали, да я завършим.

Източник 

Няма коментари :

Публикуване на коментар