11 август 2015

Наръчникът на щастието на Юпитер в Дева

Планетата на щастието, експанзията, философията и светлото бъдеще - Юпитер днес смени знака си. Ще ми липсва мелодраматичния, експресионистичен плондер на креативност и самозадоволство, който беше сътворил Юпитер в Лъв - но може би това е продиктувано от лични предпочитания, тъй като все пак и моят натален Юпитер е в Лъв. Беше време на активност и откривателският дух и планетата насочи фокуса към самите нас, към вътрешните ни деца, това беше време време, в което трябваше да бъдем смели, но и забавни, време в което трябваше да открием ... или преоткрием нещата, които ни носят съкровена радост. Беше и време, в което трябваше да позакърпим и изгладим смачканото си самочувствие. Надявам се да сте свършили всичко това, защото с Юпитер в Дева идва новият to-do list - и този път работата с писането на задължения и спазването им става наистина сериозна! Където е Юпитер, там прекаляваме, все пак.
Дева е считана за един от знаците, където Юпитер е есенциално слаб, тъй като се намира в заточение. В другият край на оста, на която лежи Девата, намираме Риби - старият трон на Юпитер, сега окупиран ... или поне частично окупиран от Нептун. Юпитер, подобно на Нептун, не обича границите, затворените пространства, нито намира нещо забавно в разединението. Топлата му натура иска да се носи над масите, където да вижда моделите, които обединяват всички, иска да се намира на място, където гледката, която се предлага, е сглобеният пъзел на световните и личните загадки, обаче Дева не е гарата на неговото пътешествие, в която намира тези неща.  Тогава какво ще ни предложи и какво ще правим?


Изпитание на това, в което вярваме -
До известна степен, влиянието на Сатурн в Стрелец през изминалия период от време беше смекчено, тъй като господарят на Стрелец се намираше в огнения знак на Лъв и успяваше да "прокарва" своята политика, в която мечтите можеха все още да бъдат и проекти, а желанията ни - отделени от земната матрица. С промяната на знака на Юпитер това вече не е така, Дева е земен знак и изисква от нас да сверим компаса на вярванията си с реалността и да отсеем практически възможните от невъзможните ни желания. Експанзията от идеал и намерение вече се ще премине в естествения си процес на физическо материализиране, което означава, че основите на онова, което сме поставили при Юпитер в Лъв, ще покажат ползотворността си през този период. За представителите на зодия Риби и Стрелец, както и всички хора със силен акцент в тези знаци, възможно е периодът да е труден, тъй като е момент на криза във вярата, тъй като архетипният образ на Бог, който срещаме, надява друга маска. В Дева той ще бъде насочен към земното, ежедневното, което може да се стори ограничаващо за представителите на тези зодии, чиято натура не е свикнала да вижда Божественото по този начин.
Изпипване на детайлите - В знака на Дева Юпитер няма как да осъществява в пълнота влиянието си на свързване между различните елементи и гледане на голямата картина, той се насочва към детайла и поради това и самите ние е добре да се възползваме от тази енергия, за да прегледаме живота си под лупа. Кои са малките камъчета, които спъват каручката ни по време на пътуването ни? Склонността на Юпитер да прекалява тук ще се изрази в прекаляване с оглеждането на детайлите.
Грижа за природата и избор за природосъобразен живот - Здравето на физическите ни тела, както и на планетата ни, влиза във важните въпроси, които са на дневен ред. Юпитер е планета насочена към глобалните процеси с поглед в бъдещето, така че периодът е много благоприятен да осмислим и променим отношението си като си направим равносметка с кои наши действия пречим на здравето си и какво повече можем да направим, за да запазим природата колкото се може по-чиста. Екологичните въпроси ще са важни и определящи в монданен план.
Време е да помислим за материалната обезпеченост и практичността на нещата - Знаците, които Юпитер управлява, определено не са сред най-практичните, а по-скоро сред най-щедрите, като при Стрелец щедростта може да премине всякакви здравословни граници (колко Юпитерианско само), но тъй като сега Юпитер е в практичен знак, на всеки от нас се предоставя възможността да си даде сметка за какви непрактични продукти харчи парите си. Елементът на Дева е Земя и следователно, благоденствието, което Юпитер носи е свързано най-вече с материалната част от живота ни. Нужна е оптимизация на текущите финансови потоци, което не означава, че няма да получите пари и по нови - твърде възможно е, просто повече ще се замисляте как ги харчите.
Време е да си размърдаме мозъка - Естествената противоположност на Юпитер е Меркурий, който от своя страна е управителят на Дева. Да сравняваме Риби и Дева, както и Меркурий и Юпитер звучи почти безнадеждно, антагонистично - как бихме могли да намерим приликата? Приликата е, че тези естествени противоположности са насочени към знанието, неговото използване и натрупване, като Юпитер е интуитивното познание за взаимовръзката на нещата, а Меркурий е научното познание, изведено по емпиричен и логичен път за естеството на детайлите. Когато Юпитер се намира в знака на Меркурий, следователно акцентът над търсене на познанието е все още валиден и определящ. Юпитер, обаче, вече няма да гледа толкова в бъдещето, колкото ще се насочи към "тук и сега" - научете се да се наслаждавате на момента, без да е нужно да хвърляте поглед в бъдещето. Засиленият акцент над умствената дейност поради природата на тези знаци би бил чудесно оползотворен, ако решите да продължите образованието си някъде, запишете се на курсове за квалификация, преквалификация, както и всичко останало, под каквато и да е форма, което обогатява знанията ви за светът, който ни заобикаля.

В заключение, мога да кажа, не падайте духом заради заточението на Големия бенефикатор - дори и от Дева той все още е там, на небето, усмихва ви се и ви дарява с подаръци и възможности, стига да си отворите очите да ги видите.

11. 08. 15, Тъндър4 коментара :

  1. моя натален Юпитер е в Дева, на върха на 2ри дом. как ще ми се отрази това?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Когато тр. Юпитер съвпадне с натален Юпитер, това е периода на Юпитеровия възврат и се счита за един от най-хубавите, късметлийските периоди през живота на човек, отварят се много нови възможности. Препоръчително е, понеже ти е на к2, да внимаваш особено много за предложението на дейности, които можеш да извършваш, за да изкарваш допълнителни пари или нещо, което може да ти донесе увеличение на заплатата, защото главно при теб такива възможности ще отвори Юпитер. Естествено, зависи от аспектите, които прави към други планети, както и кои домове в картата управлява. :)

      Изтриване