Карта за деня: 8 пентакли

Е, след като деня е на привършване, реших, че вече мога да си позволя и обзора над днешната ми карта за деня и да я съпоставим с това, което се случи през деня изобщо. Сутринта изтеглих 8 пентакли и бих казала, че определено деня ми мина в духа, който те представят. 
Илюстрацията от Legacy of the Divine е може би едно от най-добрите изпълнения, които съм виждала, запазило е и духа на Уейт донякъде, затова реших да публикувам него.
Карината изобразява мъж, явно много замислен над работата си, около който има различни чертежи и инструменти, с които вероятно ги е начертал.
Та ... осем пентакли са именно карта на труда. Но не онзи труд, който полагаме, докато пъшкаме от недоволство, като например, невероятното изживяване да миеш чиниите, а нещо, което е достатъчно градивно и смислено, за да може да привлече и запази вниманието ни. Това е карта, която призовава, или която показва наличието на голяма концентрация. За всеки човек това може да е различен тип труд, например за човек който обича да прави разни неща с ръцете си, това е типа труд, който тази карта символизира. За хората, които си падат по интелектуалния труд като мен, означава точно това. Осем пентакли е по някакъв странен начин облагородяваща карта, може би подходящото мото за нея е "Трудът краси човека" тъй като тук не става въпрос само за това, което правим да ни е забавно, но и за една градация на личността, докато тя полага този труд.
Ако в подредбата няма други индикатори, тази карта не показва работене в екип, както например, трите пентакли. Тя е карта, в която човекът се е изолирал и безмълвно концентриран прави това, което трябва да се направи. 
Това е и карта, която може да индикира увеличаване на знанието в някаква посока.Увеличаване на знанието, но не както Въздухът го прави, а увеличаване на дълбокото разбиране за нещата. Тоест, вие може да разполагате със същите факти или да ви подадат едно малко количество нови, и въпреки всичко вие стигате до някакви много по-дълбоки разбирания за нещата, отколкото сте достигали преди. Може би сте достигнали тези нови изводи като сте се вгледали в детайлите, който не сте забелязали преди.
Астрологическата зависимост, под която е тази карта е Слънце в Дева, от което могат да се извлекат още няколко полезни нейни характеристики. На практика, ако въпросът ви е извън работата или се отнася за портрета на човек, може да се каже, че той ще има чертите на една Дева. Ако ви е карта за деня, въпреки че има много благоприятни аспекти за работното място, по отношение на колегите и хората, трябва да внимавате за снобарство
Ако излезе за среща или по отношение на някакъв любовен въпрос, забелязала съм, че означава лек флирт, който преди всичко е представен само от думи, не толкова от действия.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Мечовете в любовните въпроси

Пентаклите в любовни въпроси

Кратък преглед на ... Таро на Търсещия