Карта за деня: Обърнат глупак

Когато Глупакът се появи в гледането ни, на практика е един добър знак за много възможности накъде да потеглим. Като цяло, той в права позиция е една млада душа, която се е откъснала наскоро от Непроявеното Божествено и се кани да се прояви в нашето измерение. Предвид това, той до известна степен може да се тълкува даже като гений, човек който е запознат с метафизичната истина за живота, но неговите знания са заровени в някакъв по-суров вид и не могат да бъдат коректно обработени ако седим само на това ниво на развитие. Факт, е, обаче, че връзката с Божественото при Глупака е доста силно изявена.
Когато се появи обърнат, обаче, трябва да се замислим сериозно над ситуацията, в която се намираме, защото твърде вероятно да сме поели по един грешен път. Означава че сме прекалено много спонтанни и поемаме твърде лекомислено необмислени рискове, което може да доведе до провал. Отдали сме се на комар, хазарт и други подобни дейности. Това е прекалено силната проява на енергията, която излъчва Глупака.


От друга страна, стои честият проблем енергията му да е прекалено малко и да не достига достатъчно до нас. Тогава ние отново, както и при наличието на твърде много, се отклоняваме от правилния си духовен път. В случая проблема не са пропастите, в които необмислено скачаме, а нежеланието ни да тръгнем по опасния път изобщо. Започваме да се намираме в период на стагнация. Често хора, които твърде много премислят нещата от живота си имат значителен проблем при проявяването на ентусиазъм, какъвто е нужен на Глупака. Те искат да могат да предскажат и изчислят движението на всеки атом в живота си, което всъщност е едно освен невъзможно, но и ненужно усилие. Те имат проблем с непринудените неща.
Ако правият Глупак е подвижен и няма проблеми с намирането и приемането на нови екзистенциални истини, то при обърнатия определено не е така. Той може да се отнася до остарели разбирания и нежеланието да се приемат нови. Но може би единствената унивестална истина в живота е, че няма универсална истина и разбиранията варират както в пространството, така и във времето. Тяхната изменимост е част от еволюцията на индивида и на Вселената като цяло.
Астрологическото съответствие на Глупака е планетата Уран, която от своя страна е висше проявление на Меркуриева енергия и отговаря за желанието на индивида да се бунтува срещу установените норми, направлява неговите екстравагантни вкусове и разбирания.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Мечовете в любовните въпроси

Пентаклите в любовни въпроси

Кратък преглед на ... Таро на Търсещия