Малките аркани и зодиакалните им зависимости

Вероятно за всеки гледач на карти Таро е било голяма трудност да запомни зодиакалните зависимости на картите, особено на малките аркани, тъй като те са повече от големите и за разлика от големите, не изразяват така директно енергията, зодиакално представят.
Имам предвид, ако вземем една Голяма Аркана, например, Колелото, която се отнася до добър късмет като цяло, добро стечение на обстоятелствата, раздвижване на ситуацията, не е трудно да се сетим, че тя е свързана с планетата Юпитер.
При малките аркани не е така. Да вземем за пример Две чаши. Те представляват връзка, свързване, приятна комуникация, любов и прочее приятни производни чувства. Можете ли от значението на двете чаши да извлечете зодиакалната й зависимост?! Всички ние можем да обичаме, всеки един знак го може. Понеже е от цвят Чаши, вероятно се сещате, че става въпрос за воден знак, но кой от трите? Никаква идея. На практика изглежда, че за да ги знаете, особено ако ги няма изобразени на колодата ви, трябва да ги учите наизуст. Това определено не е така, системата е много по-проста, октолкото изглежда на пръв поглед.
За да разберете от коя зодиакална зависимост е повлияна една малка аркана, направете следното:

 1. Определете цвета й - Пентаклите са за земни знаци, Мечовете - за въздушни, Чашите - за водни, жезлите - за Огнени.
 2. Асата нямат конкретна зодиакална зависимост, те по-скоро се отнасят за сеозни, на който му е любопитно, казвам - Асо Пентакли е зима, Асо Чаши е пролет, Асо Жезли - лято, Асо мечове - есен; Дворцовите карти имат зодиакални зависимости, но за тях ще поговорим след малко;
 3. Запомнете следното - картите 2,3,4 от конкретния цвят се отнасят за кардиналния знак на конкретната стихия. 5,6,7 се отнасят за неподвижния знак на конкретната стихия, а 8,9,10 за подвижния знак в конкретната стихия. Подреждането на малките аркани следва подреждането на месеците в един сезон. Един сезон винаги започва със месец, асоцииран с кардинален знак. Например пролетта започва тогава, когато Слънцето навлезе в Овен. Следващия месец е управляван от неподвижен знак. Характерно е за него, че изразява в пълна степен сезона. Например: Август, това е най-горещия месец в сезона и се асоциира със зодия Лъв, неподвижен огнен знак. Следва месеца на подвижния знак - времето вече е променливо, навлизат влияния от следващия сезон, времето е уклончиво, различно всеки ден, както лесно могат да приспособяват към новите условия подвижните знаци.
4.За който не се е занимавал с астрология толкова много, изброявам знаците и техните качества, както следва:
 • Овен - огнен, кардинален
 • Телец - земен, неподвижен
 • Близнаци - въздушен, подвижен
 • Рак - воден, кардинален
 • Лъв - огнен, неподвижен
 • Дева - земен, подвижен
 • Везни - въздушен, кардинален
 • Скорпион - воден, неподвижен
 • Стрелец - огнен, подвижен
 • Козирог - земен, кардинален
 • Водолей - въздушен, неподвижен
 • Риби - воден, подвижен
Дворцовите карти също не са трудни за запомняне. Кралете представят неподвижния знак от боята си, кралиците - кардиналния, а рицарите - подвижния.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Мечовете в любовните въпроси

Пентаклите в любовни въпроси

Кратък преглед на ... Таро на Търсещия