Карта за деня: Обърнати 10 чаши

Това е последната от малките аркани от цвета чаши и поради този факт, а и според нумерологичното й съответствие, това е завършената идея, която чашите в Таро представят. Десет чаши, специално за мен, може да се бори по интензитет на чувството с двойката от същия цвят, която принципно се счита за една от най-силно показващите любов карти в колодата. Въпросът е, че това, което двете чаши представят, е по-скоро онова чувство, което изпитвате когато все още не сте опознали толкова добре обекта на желанията си, периода в който краката ви омекват от вида му и една усмивка може да ви изпрати на десетото небе. Десет чаши в същността си е една по-"улегнала" и "преживяла" карта. Тя някак си е "пресяла" нетрайните тенденции на Двете чаши. С това имам предвид, че две чаши може да представлява някакво силно привличане също, което да отмине и да няма тенденцията да остане за дълго. Или докато опознавате човека, да си дадете сметка, че не е за вас в един бъдещ момент. Двете чаши са като зародиш, не може да знаете какво ще стане по-нататък. Десет чаши като итензитет и показ на привързаност може би е малко по-слаба, но за сметка на това показва една трайна тенденция за запазване на топлото чувство между хората. Да, става въпрос по-скоро за топло чувство, силно почитание, уважение. Чувство, когато сте с човека, че принадлежите на мястото си, самият човек ви създава някакво усещане, че сте намерили дома си, някъде в сърцето му. Но няма да се спирам по-дълбоко на алтернативните значения на правите десет чаши, нека да погледнем значенията на обърнатата карта, което е целта на този постинг.

Когато картата е обърната, може да чувствате, че човек на който държите много, всъщност не държи толкова много на вас. В този случай 10-те чаши биха представили няккъв дисбаланс между енергиите, които представляват. Ето ви вас, вие сте половинката от тези десет чаши и давате всичко, което можете на отсрещната страна, защото много държите на нея. Обаче отговора от нейна страна е неадекватен. Тази страна винаги си има нейните проблеми, зарината е в нейните неща, или е прекалено заета да се занимава с други хора, и тези 10 чаши, които така искате да й дадете, тя нещо не ги вижда. Оставате с впечатлението, че не й трябват, чувствате се ненужни, използвани. Вашите емоционални нужди не са удовлетворени.
Обърнати 10 чаши може да представляват и някаква студенина - Вътрешна или външна студенина на хора около вас, или на самия вас, според подредбата и позициите на другите карти. Чувствате се някак отпуснати, птичката на щастието е отлетяла от рамото и ви е оставила сам насред пустощта, където нищо не може да направите. В този случай, след като изпитвате това вътре в себе си, не е възможно да бъдете топло настроени към хората или от вас да струи радост. Дори и 10 чаши да предсталвяват някаква емоционална студенина, това се дължи по-скоро на една умореност на човека да се раздава на хора, които все се оказват неблагодарни и само го натоварват, психически и емоционално, без изобщо да се загрижат за него в някой момент, или да се заинтересуват за състоянието му.
Обърнати 10 чаши може да се отнасят и за нарушен душевен мир. Когато хармонията на света ви е отнета от този свеобразен дисбаланс, който обърнатата десятка чаши представя, вие не може да изпитвате душевен мир и душата ви не може да почине. Като цяло, характерно може да е нарастването на стреса и напражението по различни пунктове, най-често именно от емоционална неудовлетвореност, но в различните подредби може да се отнася за различни неща. Със сигурност трябва да поработите над възстановяването на вътрешната ви хармония, ако трябва се оттеглете временно да премислите ситуацията, хората, които имате около себе си и т.н.
Не забравяйте, че обърнатите карти могат да представляват и прекалено много от енергията на самата карта. Това също е един дисбаланс, който се появява в по-редки случаи, но все пак ако горната ситуация изобщо не се отнася на вас, вероятно сте се заключили у вас със семейството си и лежерно се наслаждавате на домашния уют. Дали обаче в тази наистина прекрасна и идилична картинка, не сте забравили да свършете някоя важна задачка, която би ви отделила от идилията за малко?

Коментари

Популярни публикации от този блог

Мечовете в любовните въпроси

Пентаклите в любовни въпроси

Кратък преглед на ... Таро на Търсещия