Карта за деня: Обърнати 6 чаши

Когато тази карта се появи в подредбата ви, трябва да имате предвид, че главно става въпрос за проблем с времето. Под това имам предвид, че индивидът има проблем по отношение на миналото си - той или отказва да се научи от него, или желае да живее в него. Проблем във времето и в един друг аспект - визията, която създавате се себе си, не е в тон от това, което се очаква да правите за възрастта си. Действате твърде инфантилно.
Правите 6 чаши се отнасят не по-малко до миналото, отколкото обърнатите. Въпросът е, че когато са изправени, те индикират един здравословен баланс между вашия живот в настоящето и ровенето ви из минали неща. В миналото се крият отговорите на някои въпроси, крият се решенията на някои грешки, поуките за някои негативни тенденции. Там са и красивите ни спомени за отминалото щастие. И определено не трябва да се отрича, че понякога те помагат на човека да се задържи и да продължи да се бори, въпреки лошия период в живота си за даден момент. Въпроса е, че когато 6 чаши са прави, човека няма съществен прпоблем по отношение на времето. Да, той се рови в миналото и да, може би си позволява да се държи като дете, но това е временно, за да отпусне душата и тялото си.
В същото време той продължава да върши работата си по отношение на това да оправи проблемите си, той не бяга от тях. Той е способен да взема достатъчно зрели решения за живота си. Една такава симбиоза между миналото и настоящето, която този човек осъществява, е много положителна. Тя му осигурява спокойствие на душата, човека в този момент умее да се радва на елементарните неща, при обърнатите 6 чаши не е така, там баланса е нарушен в една или друга насока.
В едната си кайност, обърнатите 6 чаши могат да станат твърде негативни. Характерно за тази позиция в този случай е, че на живота се гледа на нещо много комплексно, когато всъщност отговорът е много прост. Животът сам по себе си не е нещо сложно, всичко зависи от това как нашата психика възприема препятствията, с които трябва да се пребори. В тозо случай се появява някак си типично Сатурновото, Козирожкото схващане, че "те много разбират от живота, видели са много и всичко е гадно, човек трябва да се труди за всичко, да се мъчи и накрая постига една малка част от това, за което е вложил усилия". Като полукозирог, не мога да го отрека, но дори прагматично погледнато, това е една теза, която някак ни пречи на щастливото съществуване, което е възможно, всъщност.
В другата си крайност, шестте чаши стават много лигави и нереалистични. Хората под подобно влияние започват да действат не според възрастта си, като често поведението им се отличава от възрастта им с няколко десетилетия. Характерни са чисто детски прояви, в негативен аспект, които могат да се сбъркат с лошо възпитание. И не че не могат да бъдат лошо възпитание, просто в повечето случаи става въпрос за факта, че хората са си такива, не са се сблъскали с живота, пазени от крилата на маме и на тате и не знаят как да се държат, какво целят, и какво да очакват когато изведнъж родителите им се окажат далеч от тях. Може да има силни емоционални изблици, някаква фикс идея, че са в центъра на света и за тях трябва да се полагат грижи, така, както се полагат за бебета-кърмачета например.
По отношение на нереалистичността, става въпрос за индивиди, които прекарват много време в мечти и се чувстват ощетени от факта, че те не се сбъдават. Откъсват се от света, нищо не правят по отношение на сбъдването на мечтата им. В друг случаи намират простан само когато живеят в главата си и игнорират околния свят.
По отношение на второстепенни значения, шестте чаши могат да индикират: проблеми с децата (също раждането, създаването на деца), изнасилванияв детска възраст и изобщо потиснати детски спомени, които тормозят индивида и трябва да се извадят навън, за да може той да си реши проблема.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Мечовете в любовните въпроси

Пентаклите в любовни въпроси

Кратък преглед на ... Таро на Търсещия