Зодиакалните знаци и здравето

Овен - Управлява главата, главоболията и жлезите в човешкото тяло, които, произвеждат адреналин в случай на по-специални обстоятелства, като внезапен гняв или приливи на енергия. Поради това Овните имат репутацията на буйни и много активни хора.
Телец - Управлява гърлото и врата, поради този факт те са по-уязвими към настинки.Жлезата, която се асоциира със знака е Щитовидната и затова при проблем с нея тези хора може да наддадат доста килограми. 
Близнаци - Близнаците управляват нервите, раменете и ръцете и поради това са уязвими към счупвания и размествания в областта на тези кости. Имат и проблеми с пръстите си. Близнаци управлява и дробовете и поради това често настинките им могат да преминат в по-сериозни бронхити. Представителите на този знак не си дават почивка и живеят на ръба. В по-късен период на живота си страдат от някаква форма на артрит, който, обаче може да се асоциира по-скоро с управителя на този знак, Меркурий.
Рак -  Управлява стомаха и храносмилателната система. Когато раците са разтревожени, това може да им причини сериозни стомашни проблеми, включително и язви. Млечните жлези също се асоциират с Рака, който е знака и на майчинството.
Лъв - Управлява сърцето, гръбнака и гърба. Има тендеция при представителите на този знак да живеят живота си на пълни обороти, но сериозно трябва да преосмислят това, особено в средната си възраст, когато рискът от сърдечен удар става значителен.
Дева - Проблеми с нервната система, стомаха и червата, като много от тях девите си ги причиняват от тревога, нервност и силен стрес. Повече от всички други в хороскопа, имат нужда от здравословно хранене
Везни - Управляват бъберците и всяко, дори и малко смущение - даже да е на психическа основа - може да отключи сериозен проблем с бъбреците.
Скорпион - Управлява генеталиите. Скорпионите са известни с голямото си либидо. Представителите на този знак имат склонността да не се задоволяват с половинчати работи и поради този факт ако не са доволни от половия си живот или потискат сексуалната си енергия по някакви причини, това може да доведе до доста неприятно държане от тяхна страна към другите хора. Всички венерически болести се асоциират с областта на Скорпиона. Друг проблем е че могат да работят до изнемога, което може да им причини различни от асоциираните с този знак болести.
Стрелец - Управлява черния дроб, ханша и бедрата. Те са активни хора по природа, но ако не упражняват достатъчно умствен и физически труд трупат в областта на ханша и бедрата, особено при жените.
Козирог - Стави, кости и зъби. Ортопедични проблеми и проблеми със зъбите са чести, както и болести, които по някакъв начин намаляват движението - например ревматизъм.
Водолей - Управлява кръвообращението. Хора със силно влияние от Водолей могат да страдат от разширени вени и стесенени кръвоносни съдове. Управлява пищялите и глезените и проблеми с тях са чести при представителите на тази зодия.
Риби - Управлява краката, стъпалата. Дори и едни неудобни обувки могат да ги накарат наистина да страдат. Лекарства, алкохол и опиати изобщо не им понасят и трябва много да внимават с тях, защото дори и най-простото лекарство може да причини сериозни проблеми.

Коментари

 1. Искам да видя Ваше мнение по въпроса,но лично и да е на практика проверено.Можете ли?Искам да видя неща,такива дето не се знаят от масата хора.Аз знам и мога да напиша,но блога е Ваш.Ако Вие дадете нещо по въпроса от Вашия опит -ето то има голяма стойност.след Вас и и аз ще напиша в такъв случай.Истината е в проверения от нас лично опит.добра тема!стандарти и копирани неща има навсякъде!Желая Вашия блог да придобие магнетична сила!

  ОтговорИзтриване
 2. Мио, в този блог публикувам неща, които съм изпитала и почувствала на практика, не обичам от книгите да говоря наизуст, въпреки че книгите са едно добро начало на градеж на знанието, но сами по себе си, ако не ги изпиташ, не ги анализираш, няма какво да ти дадат. Иначе масата хора не се занимават с духовни практики и бих била много щастлива, ако имаше повече хора, които да го правят, защото щяхме да живеем в едни по-осъзнат свят :) Има ли нещо конкретно от света на духовността, за което искаш да чуеш мнението ми?

  ОтговорИзтриване
 3. Да,има.Опиши собствената си най-честа духовна практика,а също и резултатите които дава тя.Както разбираш,мога да искам това,поради факта, че аз съм описал моите практики в блога ,в който сътруднича.

  ОтговорИзтриване
 4. Най-честата ми духовна практика е медитацията. Медитирам всеки ден, поне по половин час, да кажем, за да си изчистя ума от глупостите и да подам на тялото си малко положителна енергия. Резултатът откакто го правя е, че се чувствам по-спокойна като човек, имам повече енергия като цяло и приемам по-лесно нещата такива, каквито са. Имам засилена концентрация и още по-добра памет. Занимавам се и с Таро, напоследък най-често по духовни въпроси, въпреки че не тръгнах така и те ми помагат да разбера себе си, кармичните ми проблеми и да им намеря решение. И от това съм извлякла голяма полза, и мога да кажа, че се чувствам много по-добре като човек и започвам да осъзнавам начините, по които най-конструктивно и задоволително, за мен самата, да използвам това, което ми е заложено. Откато се занимавам с карти сериозно, имам и засилена интуиция и чувствам връзката си със Вселената по-осезаемо.

  ОтговорИзтриване
 5. благодаря ти за отговорите.мислено подкрепям усилията ти.нека имаш сила и веселост. спокойствието да се увеличава в теб!

  ОтговорИзтриване
 6. Благодаря ти за милите и подкрепящи думи, радвам се, че има хора в България, които се интересуват от духовност и активно се занимават с подобни практики! С пожелание да осъзнаеш и развиеш още повече себе си! :)

  ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Мечовете в любовните въпроси

Пентаклите в любовни въпроси

Кратък преглед на ... Таро на Търсещия