Карта за деня: Четири меча

Copyright: Llewellyn Worldwide
Четири меча е карта на безмълвното спокойствие и абсолютния душевен мир. Тя изисква от нас, донякъде подобно на Отшелника, временно да се отделим от другите, за да потърсим истината вътре в себе си. Истината тук не е представена като някакъв активен елемент, а по-скоро истината ще изплува от подсъзнанието ни тогава, когато ние се намираме в душевен мир и ума ни не е натоварен с излишните проблеми на ежедневието. Мира тук не е представен като баланс на някакви уталожени противоположности, а просто такава откъснатост от света и другите хора, че просто да няма за какво да направите конфликт. Конфликта може да е само вътре във вас, но Четирите меча призовават към неговото разрешаване.
В периода, който 4 меча представлява, може би ще имате желанието за повече спокойствие, нужда да останете сами със себе си и няма да желаете около вас да има особено много хора. Важно е да осъзнаете, че вашето съзнание има нужда от този период и за да се чувствате добре, не трябва да го пришпорвате към активен живот, ако то не желае. Избягвайте контакти с натоварващи и неприятни хора повече от всякога. Избягвайте да влизате в ненужни конфликти.
Като цяло, Четирите меча са символ, че Вселената ще ви предостави все пак един спокоен период, тоест вие ще имате възможността и ресурсите да постигнете горните неща, ако пожелаете.
Периодът е подходящ за интроспекция, медитация и визуализации. Визуализациите, обаче трябва да съвпадат с целта на медитациите - да успокояват ума, с това имам предвид, че вероятно периода не е подходящ за визуализации, които целят да увеличат като цяло енергията в тялото или като цяло неща, които са свързани с активна, агресивна огнена енергия не са подходящи. В духовно отношение, работете с това, което имате в момента в себе си, не търсете, поне за сега нещо от външния свят.
Веднъж след като сте се отдръпнали от ситуацията, вие ще може да я видите по-добре, така че четирите меча могат да представялват и един период в който "правите крачка назад, за да направите по-късно лъвски скок.
По отношение на вътрешния мир, трябва да запомните, че той идва и произтича от вашето приемане на нещата такива, каквито са. Това не е период, в който да се ядосвате какво не ви е дал животът и кой как ви е ощетил. Веднъж след като сте приели нещата така, ще имате възможността да ги видите от един по-безпристрастен ъгъл и да направите правилните решения в живота си, защото в повечето случаи именно умерените действия са тези, които ни вършат най-добра работа. 
Поради природата на този цвят от картите Таро, може да се каже че и четворката мечове е интелектуална карта. Нейната интелектуалност се крие именно в това че тя е карта, която ни кара да се отдръпнем от ситуацията и да анализираме елементите, за да намерим безпристрастното решение.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Мечовете в любовните въпроси

Пентаклите в любовни въпроси

Кратък преглед на ... Таро на Търсещия