Работа с планетите (подличностите) чрез техниката на активното въображение

В предишната си статия накратко обясних начинът, по който е най-добре да се опитате да извикате образите на вашите подличности или планети, тук ще обърнем повече внимание както на начина, така и на процеса на работата и действията, които тези образи извършват, както и възможностите за обмен на енергия, които тази техника представя.
Както казах, застанете на някое тихо място, където ще останете необезпокоявани, изчистете ума си от всякакви мисли и образи и нека единственото нещо, което да ви е в главата, да е това, което трябва да си представите. Не добавяйте сами, волево, каквито и да е било детайли. Когато кажа "поляна", например, това означава да зададете на съзнанието си само да изгради образа на една поляна. Нямайте никакви очаквания за това каква е тревата на тази поляна, има ли цветя по нея или каквото и да е било. В главата ви би трябвало да изникне картина. Отначало може да ви е трудно да задържате тези картини, или може да ви е трудно да не ги редактирате чисто мисловно.
Не се притеснявайте, с времето това се оправя. Винаги първата ви асоциация е вярната. Ако имате проблеми с това първоначално да си представите обекта, запишете на един лист няколко въпроса, които да запитате подсъзнанието си, за да може то да изгради образа. Да кажем, за тази поляна, въпросите могат да бъдат - Каква е тревата (свежа ли е, мъртва ли е, висока ли е, намачкана ли е)?; Какво е небето над поляната; Посещавана ли е често от хора и т.н - всякакви други такива. Впуснете се в приключение за опознаване на околността и задавайте всевъзможни въпроси, които да удовлетворят дори и най-"глуповатите" прищевки на любопитството ви. Това е свят, в който няма нищо срамно, няма и тайни. 
Сега, нека да дадем и един пример с най-често използваните образи - на подличностите и на хората. Ако ще викате конкретна подличност, просто задайте на подсъзнанието въпроса си "Как изглежда този който (ме кара да съм толкова отпуснат последно време; който е много емоционален и т.н), оставете подсъзнанието да ви го покаже. Ако ще викате планета, както правя аз, просто оставете съзнанието ви да формира картина на асоциацията, която прави с планетния ахретип, който му задавате. Образът трябва да изникне, но понякога може да не е изведнъж. Може да липсват или да не виждате определени части. Често, когато при мен дойде нещо съвършено ново, виждам първоначално само краката му и как се разхожда насам-натам, но трябва да си направите заключенията с малкото, което виждате - дори да е чифт обувки и малка част от панталон. Все нещо би ви говорил вкуса на тази подличност или поне бихте разбрали дали е мъж или жена. В началото на заниманията си с тази техника, често не виждах лица или фигурите бяха мъгливи и неясни. Според мен означава, че тепърва съзнанието ви формира връзка с тези архетипи и поради тази причина, отначало тази връзка не е толкова ясна, колкото би трябвало да бъде.
Както казах вече, да имате асоциация за планета или ваша подличност с животно или предмет, означава че образа е останал доста неотработен и примитивен и подсъзнанието не го е развивало. Това не трябва да ви притеснява, мисля, че всеки от нас има такива образи. Проблемът в случая често е комуникацията. Аз в началото виждах Слънцето си и Меркурия си като малки рачета. Бяха много сладки и цветовете им бяха по-ярки от на нормален рак, но не можех да кажа нещо повече за тях. Не можех да разбера защо са такива, нито какво искат, защото те не могат да говорят, не могат да жестикулират. Често в такива случаи използвам допълнително карти Таро, чрез които да ми се покаже какъв е точно проблема. Моите малки рачета трябваше да тръгнат на пътешествие към Асцендента ми, който щеше да играе ролята на тяхна майка временно, но проблемът беше, че трябва да минат първо през трите ми Лъва, които определено не бяха много добре настроени към тях.
Ако виждате човек е много по-лесно да го разберете. Преценявайте го така, както бихте преценили личност, която за първи път срещате на улицата. Направете си заключенията за него по облеклото, държанието, тук е важна и външността. Важна е, защото вашето съзнание, което генерира тези образи, е част от тази система, която ги разпраща. Те са единно цяло и ако работят добре, би трябвало да се харесват. Да видите образ, който не ви харесва по някакъв начин, отблъсква ви, не говори добре за връзката, която сте направили с него или не говори добре за начина, по който той функционира към момента. В началото на работата ми Луната ми беше дебелак с черни дрехи и няколко рехави косъма под брадата. Трудно можех да преценя дали реално е мъж или жена, т.е и до ден днешен не съм сигурна дали това беше мъжки или женски образ. Отвращаваше ме факта, че трябва да комуникирам с него. Проблема, който разбирам, че тогава е стоял на първо четене е, че тази част от мен е била в депресия поради невъзможността си да се справи с редица свои задължения. Този образ, също така, символизираше моето криво разбиране за това къде е мястото на Луната в цялата система. След това се превърна в мен в една по-добра, жизнена, работоспособна и слаба версия, което подчерта факта, че аз се идентифицирам само с нея, а не с останалите планети (което тогава беше вярно) и виждам нейните качества като тези, които биха ме направили по-добър човек, ако още повече наблегна на тях. В процеса на интеграция на останалите планети и постепенната ми идентификация и с тяхните принципи, Луната ми отново промени образа си и се превърна просто в момиче. Красиво момиче си беше, доста своенравна и винаги беше в някакво официално обекло с младежки оттенък. Абсолютно си отговаряше на образа на Луна в Козирог на върха на 5 дом.
Когато ще правите тези неща за първи път, или поне първите пъти, ви съветвам наистина да започнете от личните планети. Забелязала съм и при себе си, и при хората, които са работили така около мен, че лесно изникват образите на луната, меркурий, венера, марс. Това са вероятно образите, с които ще трябва да работите отначало. Обществените и поколенческите планети няма да ви се подчинят толкова лесно и те сформират слой на подсъзнанието, който се намира в една относително по-голяма дълбочина. За да може да я разкриете, ще трябва да сте хармонизирали първо до известна степен личните планети. Архетипът на Слънцето трудно се намира също и няма да излезе от първия път. Дори и да се свържете с него, ако сте загубили идентификация, трудно ще я възвърнете. Слънцето изисква доста повече работа, за да може да промени себе си, докато другите планети сякаш са по-склонни доста бързо да реагират и да се нагаждат. Не знам до колко това наблюдение е точно, предвид факта, че се случва все така, че по този метод съм работила с хора, които са все със слаби Слънца, в това число говоря и за себе си. Това правило определено може да не важи за някой с огнено Слънце, да кажем.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Мечовете в любовните въпроси

Пентаклите в любовни въпроси

Кратък преглед на ... Таро на Търсещия