Енергийна работа с подличностите

В предишните статии разгледах нещата по-скоро през призмата на опознаването на себе си и астропсихологията. Следващите статии, които ще постветя на темата, са свързани, преди всичко с вече по-скоро езотерични и окултни похвати, базирани на тези наблюдения и прилагането им. 


Работа с другите хора:Разберете, че в тази Вселена няма нещо като "лоша" енергия. Енергията е просто нещо, което обективно го има и то носи в себе си зародиша на всякакъв род процеси. Хората могат да се дефинират като лоши, добри, твърде емоционални или твърде прагматични в зависимост от това как те разпределят енергията си, къде влагат повече и къде влагат по-малко. Посланието на енергията може да е и различно в зависимост от това от коя планета идва - Марс носи посланието на агресията - но не само на раздора, а и на хъса, амбицията да постигнем целите си. Нещо повече, той носи енергията, която дори ще ви накара всяка сутрин да си надигнете задника от леглото. Агресията е едното лице на Марс, хъса е другото. Това правило за двете лица, важи за всички останали енергии, с които ще се сблъскате. Оказва се, че хората са небалансирани и непреуспяващи в живота си просто защото имат твърде много от една енергия (например Марсова), а твърде малко от друга (например Венерина). От друга страна, хората варират спрямо това с какво прекаляват. Оказваме се в ситуация, в която единият има твърде много от това, което ни трябва на нас, а той има твърде малко от онова, от което ние имаме твърде много. Възможно е да разменяме, за да постигнем по-лесно баланс. Като казвам баланс, определено нямам предвид някаква константа, която важи за всички. Всеки човек сам намира собствения си баланс, и още нещо - всеки човек сам избира с кой баланс се чувства най- добре.Контактите с планети или подличности от друга система се правят сравнително лесно - извикайте в съзнанието си образът на планетата или подличността на някой друг човек. Вие може да й дадете подарък под някаква форма, ако интуицията ви счете за добре. Това може да е най-често, някакъв предмет. Често тези предмети, поне в моето съзнание, са доста абсурдни избори, но насочват вниманието ви към възможни интерпретации. Приемете, че понякога ключа към нещо ваше, е в у някой друг. Вие със сигурност го имате у вас, но може да стане много по-трудно и да ви отнеме много повече време, докато го търсите. Приемете от време навреме чуждата помощ.
Естествено, отправям едно предупреждение, че не може безобразно енергийно да се свързвате по този начин с много хора, защото това подсилва и връзката ви във физическата реалност с тях. Определено не искате да станете начие кошче за душевни отпадъци или непрестанен паж на някого, нали? Изберете неколцина такива човека, с които усещате, че имате да свършите нещо важно в живота. Дори да им имате доверие и да виждате, че са стойностни и качествени, не прекалявайте с обмените с чужди енергии. Друго много важно предупреждение, което целя да внеса е, да внимавате при нивото на отработка с хората, с които се свързвате. Не препоръчвам на един духовно извисен човек да влиза в енергиен котнакт с хора, които не виждат по-далеч от масата с ядене и генеталиите си. Вие не може да ги промените и не може да си направите добра услуга като встъпите в подобен енергиен съюз. Не казвам, че тяхната енергия е лоша - тя е все същата вселенска енергия, но за да бъде използвана правилно от системата ви, на нея ще й трябва време да я отработи. Например, ако отидете в магазин за прежда и ви продадат кълбо прежда, но цялото е на възли - преди да може да плетете, ще трябва да разплетете всички възли. През времето, в което системата ви отработва тази ниска вибрация, вие губите високата временно високата си. Все едно да съберете числото 2 с -1 вместо с 1. Докато -1 не стане стане 1 - т.е системата отработи тази енергия, вие ще вибрирате не на очакваното 3, ами на 1. 

Работа с транзитиращите планети:


Полето от енергия, което отразява транзитиращата планета е един по-чист и по-силен източник на промяна и транформация от работата с отделни хора. То е толкова голямо, че задвижда всички световни процеси. Тук, обаче, особено ако ще работите с бавните планети, има редица особености. Както аз казах, и не се отмятам, това е най-чистата и възможно най-силната енергия, която може да си набавите. Това, че тези енергии определят живота на земята и глобалните процеси, не прави обаче глобалните процеси и обществените движения само готини и извисени, нали? Това е така, защото транзитиращите планети работят като учители на хората и обществото. Те са готови да отдадат своята енергия - колкото поискате, но начина, по който ще я отработите, зависи от нивото на което отработвате тези енергии попринцип. Например, искате енергия от транзитиращия Плутон и ще я получите, но ако системата ви не е била подготвена и научена за това да се пуска по течението, да спре да рационализира емоциите си, да разбере какво реално е властта и какво не е, вие ще подсилите негативните тенденции, които вече притежавате. Ще си получите парчето енергия, което, обаче, ще избие на още повече агресия, неимоверен и ненаситен сексуален апетит и ще засили желанието ви да контролирате и обсебвате хората. Друго е, когато вземете енергия от човек, който той ви е дал като подарък. Този "подарък"съдържа в себе си и неговата субективизирана преценка за нещата. Тази негова "преценка" се слива като едно малко праченце с вас самите и на подсъзнателно ниво вие ставате носители на неговото виждане. Това може да ви отвори много врати - защото човека, с който осъществявате енергийния обмен може много добре да отработва и разбира, да кажем, огъня в картата си. Така и вие ще отворите място за вашия. Енергията от транзитираща планета няма такъв субективен елемент, тя просто е всичко, което може да бъде във всяка ситуация, в която може да бъде. Всъщност, нужно е дебело да подчертая, че така или иначе, в живота си вие сте принудени да работите с транзитиращите планети - най-често тогава, когато те сключат аспект с вашите натални. Въпросът е, че подсъзнанието е една много голяма сила, която до голяма степен определя начина, по който вие ще отработите тази енергия, но често се получава че една малка частица, вашето съзнание и егото което формирате и което не е готово към промяна, блокира целия процес, поради което много хора при транзити на тежките планети се самосаботират и сами стават причината за проблемите и бедите, които ги сполетяват в живота им. Затова и всичко след Сатурн (включително) се счита за злокобно и малефично. А истинската причина е, че то е просто много фино и неразбрано и затова често излиза от контрола ни и се проявява по начини, по които не ни харесват.
Работата с транзитиращите планети като акт не е по-трудна от тази, която вече представих - можете да отидете при транзитиращата планетя с някоя ваша подличност, а може да се проектирате и целите. Трудното идва тогава, когато вие трябва да се вслушате в това, което тези планети искат от вас и ви съветват. Това е част от програмата, които вие сами сте си избрали преди да се родите и то така или иначе, трябва да се направи и в общия случай избора ви е дали ще го направите волево и ще имате шанс да го свършите добре, или ще стане по лошия начин и тотално ще ви погромят. Те по-рядко ще ви оставят дарове и по-често ще ви дават съвети и ще искате да свършите дадени неща. Дори и да имате подарък, често вероятно ще ви шокира и до известна степен, вцепени от страх, защото създава усещане за чувство на неизвестност и фатален край, сякаш сте загубени. Не се притеснявайте, това определено не е така. 
Когато решите да се срещнете с транзитираща планета, покажете уважение и смирение спрямо нея. Когато го направите, вие култивирате у себе си вътрешната нагласа на поносимост и приемане на един доста широк в правомощията си архетип и това може да е само във ваша полза. Когато стане време транзитните планети да материализират енергиите във вашия живот, каквото и да се случи, вие ще го понесете по-леко, по-добре, по-лесно ще продължите напред.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Мечовете в любовните въпроси

Пентаклите в любовни въпроси

Кратък преглед на ... Таро на Търсещия