Интервю с Уран, Нептун и ПлутонПопринцип не обичам да поставям в блоговете си чужди неща. Неща, които не съм измислила и допреработила аз. Това е първата чужда публикация, която слагам в блог, от много време насам. Но за сметка на това наистина си заслужава да се прочете и всеки, които се интересува от духовно развитие, астрология или просто иска да бъде по-добър човек, трябва да размисли над нея. За нея просто няма какво повече да се каже и добави, защото за мен тя не е авторство на човек, а чрез човека, израз на нещо много по-голямо:


"Уран, Нептун и Плутон, иначе известни като външни планети, са описани като “Богове на промяната” от един посветен астролог – как ли са заслужили тази чест? Най-очевидното обяснение е, че когато активират картата чрез транзит (или някои видове прогресии), доста често настъпват големи промени в психиката на човек, които водят и до видими промени в живота му. Означава ли това, че тези планети ПРИЧИНЯВАТ промени? Или просто отразяват това, което се случва вътре в нас? Или може би символизират срещите ни със съдбата? Нека се опитаме да открием отговора на този нелек въпрос.
Можем ли да предскажем какво ще ни се случи, когато активират картите ни? Това, което със сигурност МОЖЕМ да предскажем, е типа енергия, която ще усетим и областта от живота ни, която ще бъде активирана (кариера, взаимоотношения, дом и т.н.). Разбира се, крайният изход зависи от много фактори, не на последно място от свободната ни воля. Едно е сигурно: разширеното съзнание води до по-голям избор. 

След това въведение бих искала, заедно с вас, читателите, да разбера по какъв начин тези космически енергии символизират нашето развитие. Какво е основното послание от тези Богове на промяната? Можем ли да видим и разберем техните енергии по-добре? За да успея да стигна до някакъв отговор, се опитах да си представя, че интервюирам тези «знаменитости» и бих искала да споделя с вас до какви открития успях да достигна чрез интуицията и въображението си. Сигурно ще забележите, че тонът е различен в зависимост от това коя планета «интервюирам» – Уран е нетърпелив и бързо достигащ целта, Нептун е изпълнен с Вселенска Любов, а Плутон е пророчески дълбок, но също пълен с любов. Може би докато слушаме и анализираме техните послания, съюзявайки се с неизбежното, ще се научим да привличаме и манифестираме промените в живота си по-малко травматично, а защо не и с радост? Да облека тези послания в думи беше изключително интересно упражнение за мен и със сигурност беше великолепно преживяване. Като човек, в чийто хороскоп външните планети са силно подчертани, се надявам да съм техен достоен говорител. Със сигурност доста се постарах. Може би “Боговете” дават вдъхновение, изобилие и израстване на всеки от нас, който се стреми да бъде по-осъзнат и просветен в търсенето на себе си и на истината.
УРАН

- – -


УРАН – Разбирам, че се опитваш да проумееш нашите енергии и живот през призмата на астрологията, покрай другите неща.
АЗ – Ами да, най-малкото се опитвам.…

УРАН – Знаеш, че астрологията е наука, която аз управлявам, също както и компютрите, уредите и всичко, което е футуристично и новаторско, нали?
АЗ – Да, наясно съм с това.
УРАН – Склонен съм да разбера, че искаш информация за същността на това, на което се опитвам да ви науча.
АЗ – Да, действително ще ти бъда много признателна, ако ни помогнеш да разберем енергията, която изразяваш, както и същностното ти послание към нас, хората…УРАН – Вие хората сте твърде вкопчени в търсенето на лъжлива сигурност и сте загубили усета си за забавление и приключение. След като през средновековието част от религиите постепенно загубиха репутацията и способността си да бъдат духовни водачи, в търсенето на отговорите вие се доверихте твърде много на науката. Тази тенденция, независимо, че е принципно положителна, ви накара да вярвате, че можете да манипулирате и контролирате до безкрайност земните ресурси. Напреднахте много в развитието на технологиите и това, освен всичко останало, ви помогна да живеете много по-комфортно на вашата красива планета. Проблемът е в това, че сте обсебени от нуждата да контролирате поради погрешна причина – СТРАХ! Страх и несигурност доминират в живота ви и забавят развитието ви. Забравили сте, че сте души, обитаващи човешките си тела временно, за да участвате в приключението, наречено живот и да му бъдете сътворци, в съзвучие с Божествения разум, част от който сте вие самите.
АЗ – Да, разбирам гледната Ви точка, но има някои чисто практически проблеми, срещу които сме изправени в ежедневния си живот. Често животът изглежда твърде крехък и ние имаме нужда да си създадем някаква сигурност въпреки всичко!
УРАН – Да, да – разбирам какво казваш. Изглежда, че вие просто не можете да проумеете, че докато създавате това, което наричате “сигурност”, не си оставяте достатъчно пространство за растеж и промяна. Загубили сте вкуса към приключение, чуваш ли? Всеки от вас носи вътре в себе си нужда от постоянен прогрес и, като последица, вашите потребности непрекъснато се променят. Помисли над това: колко лесно обикновеният човек променя личните си обстоятелства, за да ги приспособи към психическия си растеж и да промени потребностите си? Какво те спира да се развиваш и да се движиш напред? Не е ли страх истинската дума?
АЗ – Ако трябва да съм честна, действително понякога сме склонни да чакаме и да отлагаме промяната дотогава, докато не сме наистина притиснати до стената. Не е толкова лесно…

УРАН – Истината е, че вие се страхувате главно от недоимъка – тъкмо заради това не споделяте ресурсите на планетата си с тези, които гладуват. Страхувате се от провал – затова не искате дори да опитате. Страхувате се от самотата – затова сте така вкопчени в отношения и ситуации, които ви изтощават и ви оставят нещастни и празни. Всъщност имам новина за вас. Ако се научите да обичате себе си повече и да се уповавате на космичната енергия за вашата емоционална храна преди всичко, всичко останало би било много по-лесно. Тази Божествена енергия е безгранична и вие никога няма да я загубите. Съберете кураж да излезете извън рамките на рутината и прегърнете реалния прогрес! Вие основавате съществуването си на фалшив морал и остарели принципи, които блокират духовното ви развитие – а тъкмо то е вашата реална цел, имайки предвид, че това е основната причина да се преродите на Земята.
АЗ – Изглежда, че имате нещо предвид. Бихте ли бил така добър сега да обобщите накратко вашето послание към нас, земните хора?

УРАН – Аз ви нося ПРОБУЖДАНЕ и СМЕЛОСТ. Аз бавно довеждам хората до такова ниво на раздразнение и нетърпимост към сегашните обстоятелства, блокиращи развитието им, че те да бъдат притиснати да ДЕЙСТВАТ или да реагират. Колкото и стресиращо да е това, аз често имам нужда да добавя и доза НЕТЪРПИМОСТ и ИНДИВИДУАЛНОСТ към енергията, която “нося”, за да мога наистина да насърча хората да се разбунтуват и да материализират промените, от които така силно се нуждаят и които толкова дълго отлагат. Аз символизирам ПРОГРЕСА, особено на човешкия потенциал. И нямам време за губене с лицемерие или с така наречения морал.
Това, което ме развеселява, е че вашите астролози твърдят, че промените, които аз символизирам, са “внезапни” и неочаквани. Това изобщо не е така, скъпа. Забрави! Обстоятелствата и събитията в човешкия живот отстрани може и да изглеждат внезапни, но вътрешните процеси, които ни отвеждат до “внезапните събития”, винаги започват много повече време назад, отколкото изглежда. Просто работата е там, че вие, човеците, можете да бъдете толкова глупави, че едва ли ще се размърдате без сериозен психологически натиск и фрустрация. Затова, когато най-накрая настъпи промяна, тя ви изглежда толкова внезапна – защото повече не можете да издържате на напрежението.
АЗ – Много Ви благодаря за това обяснение. В заключение нека да Ви попитам – защо смятате, че вашите енергии са толкова важни за нас, човеците?УРАН – Мила, вече ти казах! Вие трябва да промените вашите жизнени структури и да се СЪБУДИТЕ! Съществуват толкова много хоризонти и алтернативни реалности, които все още не сте изследвали…
НЕПТУН
- – -
НЕПТУН – О, колко мило! Някой от моите любими хора се опитва да се свърже с мен…
АЗ – Моите уважения, господин Нептун. Давам си сметка, че вероятно ще е трудно да получа ясни и логични отговори от разговора с Вас. Както знаете, в момента използвам интуицията си, която е реално Вашият език. Мога ли да Ви помоля в замяна на това да ме “посрещнете на половината път”, давайки ми в това интервю колкото е възможно по-ясни отговори?
НЕПТУН – Знам, че съм смятан за неуловим и неосезаем, но не мисля, че съм разбран… Аз символизирам всичко интуитивно и ирационално. Аз ви говоря чрез сънища, предчувствия и интуиция…
АЗ – По принцип е прието, че Вие подтиквате хората към бягство от действителността. Така ли е наистина? Какво мислите по този въпрос?

НЕПТУН – Аз насърчавам хората да ценят емоциите, творчеството и търсенето на единство с безкрайността. Във вашия свят царуват логиката и интелектът, за сметка на всичко, което е “ин”, женствено и творческо. Логиката без интуиция ви прави сухи и незавършени. С вашата нужда да знаете и контролирате, вие сте загубили усещането си за МИСТЕРИЯТА, ПРОСМУКВАЩА ЖИВОТА – и аз просто се опитвам да ви го припомня. Все пак, ако много хора използват алкохол и наркотици, за да обезчувствят същността си, това означава само едно – вашата сегашна земна реалност ги кара да се чувстват празни и незавършени. Аз съм загадка и предизвикателство за науката, защото символизирам всичко МИСТИЧНО и ДУХОВНО. Имате ли представа как можете да продължите жизнения си път, просто следвайки интуицията си?
АЗ – Е, очевидно все още имаме да извървим дълъг път, но вече сме тръгнали натам, усещам го. Ако не бъркам, съществува и връзка между Вас и Красотата във всичките й форми?

НЕПТУН – Не, не бъркаш, любимо мое дете. Изостряйки чувствителността ви към красотата, която ви заобикаля – така, както съм сторил с всички художници, които постоянно вдъхновявам – аз ви помагам да се докоснете отново до енергиите, които са навсякъде около вас – и които един ден всички вие ще можете да виждате. Всичко е енергия във вашия физически свят и тази енергия всъщност е Космическа Любов. Моето намерение е да ви свържа отново с ЛЮБОВТА и СЪСТРАДАНИЕТО. Ако вие отворите сърцата си и се научите да черпите от Космичната енергия, с която разполагате, накрая ще осъзнаете, че сте свързани с всичко и вибрирате с Абсолюта. Щом веднъж проумеете това, ще видите, че всичко във вашата Земна реалност е създадено от чиста енергия – вашата реалност е много по-гъвкава, отколкото изглежда и изменя формата си според начина ви на мислене. Това познание не е ново…
АЗ – Защо имате репутацията на объркващ хората и техните лични обстоятелства?
НЕПТУН – Защото на вашата планета липсва равновесие между логика и интуиция. Често да смутя усещането ви за логика и реалност, създавайки ви дискомфорт, е единственият начин, по който мога да ви накарам да потърсите и интегрирате повече космична осъзнатост в живота ви. Освен всичко останало аз символизирам МЕДИТАЦИЯТА и ЕКСТРАСЕНЗОРНИТЕ ВЪЗПРИЯТИЯ. Аз съм завесата, разделяща много различни светове и реалности, които, като цяло, вие все още не сте се научили да изследвате. Някой ден и това ще стане.
АЗ – Някакъв съвет?
НЕПТУН – Научете са да разбирате Безусловната любов дълбоко със сърцето си. Това е постепенен процес, който започва с това да оценявате вътрешната и външната красота. Като резултат ще бъдете подкрепени да се научите да обичате себе си и да започнете да търсите хармония между противоположностите в себе си. Вслушвайте се в мечтите си, наблюдавайте така наречените случайни стечения на обстоятелствата и ги приемайте като послания от тези “случайно” срещнати хора. Чрез тях говори вашият Висш Аз. Постепенно ще започнете да усещате силна връзка с Космичната любов, с която ще се научите да се храните. Тези енергии ще ви донесат огромно душевно и психологическо развитие. Тогава, когато достатъчно много хора бъдат въвлечени в този духовен жизнен път, ще има много повече състрадание, универсално братство, сътрудничество и мистичен съюз с Абсолюта.
АЗ – Благодаря Ви – бяхте необичайно ясен! Знам, че Вие управлявате и ясновидството, освен всичко останало. Надявам се, че тази великолепна картина на бъдещето на човечеството ще се сбъдне скоро, въпреки че съзнавам, че времето е нещо относително… Бихте ли добавил още нещо?
НЕПТУН – Да. Вие живеете с илюзията, че можете и имате нужда да контролирате света с логика и технологии, но вие го правите без любов. Чувствате се пресъхнали и празни отвътре, но аз чувам как душите ви плачат. Следвайте гласа на вашия Висш Аз. По този начин най-накрая “ще се върнете у дома”, защото ще станете частица от естествения поток на еволюцията, от който неразделна част е и Любовта…
ПЛУТОН


ПЛУТОН – Добре дошла в моя свят, който не се харесва особено на хората и поздравления за смелостта! Знам, че не се радвам на добра репутация и че твърде много се подчертава моята разрушителна страна за сметка на ПРЕРАЖДАНЕТО, което в действителност следва…
АЗ – Като заговорихте за това – защо хората изпитват толкова болка по време на техните “плутонови периоди”?

ПЛУТОН – Просто защото “това, което не те убива, те прави по-силен”. Заради вашата човешка склонност да се вкопчвате в нездравословни поведения, дори когато ви причиняват повтарящи се разочарования и болка. Това, което се опитвам да направя, е да разоблича и трансформирам това поведение. Често вие имате нагласи и защити, които сте усвоили като деца, за да оцелеете – и които пренасяте и поддържате в живота си като възрастни, и то в ситуации изискващи от вас много повече искреност, за да бъдете продуктивни. Аз разкривам вашите несъзнателни ЗАЩИТНИ МЕХАНИЗМИ и ИГРИ НА ВЛАСТ. Всичко това трябва да бъде осветено от съзнанието, за да ви научи да живеете по по-здравословен начин и да подобри човешкото ви съществуване.

Аз НОСЯ СВЕТЛИНА в тъмните коридори на вашето подсъзнание, защото ви водя към ТРАНСФОРМАЦИЯ. Заедно с моя брат Нептун аз се старая да ви помогна да се докоснете до Божествените енергии. Правя това, за да ви науча, че без духовно осъзнаване вашата сила е ограничена и често изплъзваща се. Истинската сила е в ръцете на вашия Висш Аз. Ако се научите да се вслушвате в неговите деликатни напътствия, ще откриете, че потребността ви от това да се състезавате, да манипулирате и контролирате другите постепенно намалява. Космичната енергия съществува в изобилие – трябва просто да се научите да черпите от нея. Аз ви карам да осъзнаете вашата несигурност и обсебеност – колкото повече се опитвате да манипулирате и контролирате другите, толкова повече те се отчуждават от вас, а впоследствие ви изоставят (най-ужасният ви кошмар).
АЗ – Всичко това е доста крайно. Вероятно заради това Плутоновите трансформации траят дълго и често са болезнени. Бихте ли ни дали някакъв съвет?

ПЛУТОН – С удоволствие! Научете се да се вглеждате вътре в себе си и да разкривате своите несъзнателни и деструктивни механизми. Отървете се от страховете и комплексите, натрупани в детството ви. ПРОСТЕТЕ на себе си и на тези, които ви нараняват, особено на авторитетните фигури (дори когато смятате, че не го заслужават). Моля ви, научете се да прощавате – ако се замислите, това е висш израз на хедонизъм, защото е процес, който ще накара ВАС да се почувствате по-добре.
Наблюдавайте живота си и този на хората около вас. Най-често тъкмо в тях ще откриете онова, което най-малко харесвате в себе си и най-често критикувате. Честно разкрийте подсъзнателното си поведение, което блокира израстването ви, както и израстването на другите… ПРЕЧИСТЕТЕ се с храброст и ОБИЧАЙТЕ СЕБЕ СИ! Това е единственият начин да обичате другите, да създавате здрави отношения и да спомагате за развитието на всички. Преди всичко опитайте се да не бъдете обсебващи – запомнете, че ако наистина обичате някого, можете само да искате най-доброто за него, дори това да означава да го пуснете на свобода да върви по своя си път. Моля, запомнете също, че отмъщението е безсмислено – оставете справедливостта в ръцете на Боговете, които са много по-мъдри, могъщи и милостиви от вас.
АЗ – Вярно ли е, че ни карате да осъзнаем болки и травми, заровени в далечното минало? Защо е така?

ПЛУТОН – Защото ключовата дума е ПРЕЧИСТВАНЕ и, за да го постигнете, трябва да преживеете отново старите травми и негодувание, натрупаните гняв и страдание, които вие, човеците, обичате да подтискате. Вашият технически прогрес е за сметка на емоционалното ви израстване – никой не го е грижа истински за вашето емоционално просвещаване. Напротив! Вие сте толкова логични и цивилизовани, че се ужасяване от гнева, яростта и много други емоции, които постоянно подтискате. Вие се плашите от САМОТАТА и особено много от лечебната изолация, свързана със съживяването и разбирането на миналото ви. Именно в самота душата ви улавя най-фините честоти, осветява пътя ви и ви храни. Вас са ви учили, че сдържаността е белег за сила и смелост. Нищо не е по-далеч от истината! Истинската смелост изисква вглеждане навътре, стремеж да разберете себе си, да излекувате раните си и ДА СЕ ОБИЧАТЕ!
АЗ – Да, бих казала, че всичко това има смисъл. Струва ми се, че имате още нещо да кажете…

ПЛУТОН – Да, ако може. Искам да ви предложа да поразмишлявате над една молитва, Молитва на Спокойствието:
“Господи, дай ми сила да приема това, което не мога да променя,

Дай ми кураж да променя това, което мога,

Дай ми мъдрост да правя разликата между двете.”
Деца на Светлината, имайте доверие на по-висшите сили, които са много по-мъдри от вас, отколкото можете да си представите. Моля ви, запомнете, че всичко, което ви се случва има за цел да ви доближи до Божествения Поток Светлина, част от който сте вие. Нека Силата да бъде с вас!"

Патриция Трота

Коментари

Популярни публикации от този блог

Мечовете в любовните въпроси

Пентаклите в любовни въпроси

Кратък преглед на ... Таро на Търсещия