Какво е безусловната любов?

За много години, скъпи читатели! Честита да ни е новата 2014 година! Тя е нумерологично подчинена на числото 7, упралвявано от могъщият и мистичен владетел на моретата - Нептун. През изминалата 2013, преминала през вибрацията на Венера, вероятно активно сте се научили да цените повече себе си (да се надяваме), научили сте много за това какво харесвате и какво не харесвате в живота, повече отколкото други години. Новата 2014 е сякаш логичното, колкото и странно да е използването на думата "логично", когато става дума за Нептун, продължение на старата 2013. Това, което е научено през 2013, определено ще ви трябва през 2014. Онези, които не са успели да усвоят енергиите на малката благодетелка, за жалост, вероятно ще пострадат повече през 2014.
Благодарение на тихите нашепвания на Вселената, новата година за мен започна страхотно, с едно много важно откритие, което реших да споделя с вас, а именно какво е безусловната любов. Това е една много фина материя, и мисля, че само един осъзнат човек би могъл наистина да изпита това чувство, защото има много предпоставки, които са налице, за да може да разцъфне това прекрасно цвете на човешката осъзнатост. Нека да ги видим:
Да обичаш себе си

Това е нещо много широко прокламирано и пределно ясно за повечето хора. Да обичаш себе си е като големия взрив, който е създал Вселената. Няма нищо креативно, което да се роди, преди да се е случил вашият голям взрив. Всъщност, обичта към себе си е първата, която би трябвало да възникне и всички  онези хора, които срещаме навън, са реално проекции, на онова, което лежи вътре в нас. Усещането ни за привързаност към тях е базирано на добре протичащата енергия в нас. Да обичаш себе си е първата и задължителна стъпка да промениш себе си, а да промениш себе си - това вече означава и да промениш това, което привличаш. Ние привличаме нещата в живота ни според степента ни на осъзнатост, така че нуждите ни са по-добре задоволени тогава, когато сме по-осъзнати - т.е обичаме повече себе си. Да обичаш себе си означава да не позволиш да бъдеш подложен на унижение, което също е важно, ако някога искате да изпитате безусловната любов. И колкото и да говорят някои духовни хора за това как гордостта и любовта няма как да бъдат намерени на едно място, аз ще ви кажа защо е точно обратното. 

Да си осъзнат

Колкото повече човек се осъзнава, толкова по-малко проекцира собствените си качества върху другите и толкова по-реална преценка има за тях. Нали се сещате, че ако сте "влюбени" в някого само, защото той представя някакъв образ у вас, това не е реална любов, а просто желание сами да намерите себе си. Трябва да обичате човека за това, което той  представлява всъщност, а не за това, което представлява в главата ви. И за това трябва да намерите невероятна синхроничност между начина на възприемане на реалността и истината, такава каквато е.

Да чакаш ... с достойнство

Любов е тогава, когато душите на двама човека резонират на една честота. Любов е тогава, когато хората не гледат един към друг, а в една и съща посока. Така че истинската любов не е нещо, което срещаме веднъж на два месеца. Тя е ценен диамант сред купища боклуци, който трябва да откриете. Не отричам, че наистина трябва да изцапаме ръцете си, за да намерим правилната честота, но ако продължим метафората с диаманта ... Ако ходите със селски обеци от битака всеки ден и накрая все пак намерите диаманта, сигурни ли сте, че правилно ще оцените стойността му?? Според мен леко ще се загуби визията за качество ...
Да вярваш на Вселената

Да знаеш, че каквото и да се случи, то е за твое добро и нещата в живота ще ти бъдат поднесени точно така, както си ги заслужил и точно в този момент, в който си ги заслужил. Вярата във Вселенатяа е и нещо друго - да спреш да се тревожиш, да се наслаждаваш на настоящият момент и да се фокусираш повече върху това какво се е случило днес повече отколкто върху това как то ще рефлектира на това, което ще се случи утре.

Да умееш да прощаваш грешките на другите

Това е може би най-трудното от нещата, които трябва да са налични, за да направим вълшебната смес за безусловната любов, но всички сме различни и различни са нещата, които намираме за лесни и трудни. Със сигурност, обаче, никой от нас не се чувства комфортно да бъде лъган, мамен, да не му бъде даден шанс, да бъде недооценен, да стане свидетел на това как потъпкват идеалите му. Ние сме най-уязвими от раните, които ни нанасят онези, в които се движим в резонанс, защото понякога, всеки от нас е увлечен в собствените си проблеми и сякаш резонансът не съществува толкова на съзнателно ниво, не  е видим, а е скрит дори и зад някаква форома на враждебност. Прошката не е само "прости не заради другия, а за самия себе си", а тя е чувството, което изпитваме, когато поемаме глътка въздух след дългият, бездиханен плач, в който ни е оставила емоционалната рана. Тя е сигурният признак, че вече не сме птица с ранено крило, а сме готови да полетим. Така че, да, щом има прошка, има и емоционална извисеност, но не прошката ни прави емоционално извисени, а емоционалното извисяване ни кара да простим. Казвам това, за да сте по-толерантни към себе си, когато не намирате сили да простите, защото може би наистина все още не му е времето и това не ви прави лош човек. Прави ви само човек, който все още не е научил урокът си.Безусловната любов:

Няма нужда от непрестанно съприкосновение -
Не вярвам, въпреки че много хора казват, че безусловната любов крещи много често "Лиспваш ми" и "Имам нужда от теб". Не, не, не, напротив. Безусловната любов е безусловната радост от това, че нещо го има на този свят - или пък, че го има целият свят. Тази радост не може да бъде помрачена от първичните ни емоционални нужди. И не защото, те са ниЗки, както някои хора твърдят, а защото тяхното първоначално задоволяване е базата, ня която почива безусловната любов.
Е всеобгръщащо приемане - На натурата на онова, което ни прави щастливи. Защото самото естество на това нещо е причината за нашата радост. Това не означава да не виждаме недостатъците, но не означава и че горчиво трябва да преглъщаме, когато ги видим и да се отвращаваме. Оначава да разберем, че недостатъците вероятно са все още неотработена креативна енергия у човека и реално погледнато, ние обичаме тази енергия, следователно трябва да обичаме всичките й проявления.

Замислих се преди няколко дни защо не съм започнала връзка след като имам толкова възможности да го направя. Дадох си сметка, че съм мързелива и самодостатъчна в повечето време и явно усилието просто не си струва. Явно, за да се размърдам, стимулът трябва да е много по-голям. Тогава се реши и един голям личностен проблем - че не можех да избера между алтернативата на това да простя и да продължа напред или да се насиля и да вляза в други отношения. Първото, обаче, ми се стори някак странно примамливо и бързо резониращо с нещо в мен, защото достатъчно ценя себе си, за да се изтезавам садомазохистично в отношения, които не искам. Затова и в началото ви казах че гордостта и знаенето на вашата стойност, са неща, които са нужни, ако искате наистина да усетите радостта от безувловността. Има и други ситуации, в които това са качествата, които ще различат посредствената Нептунова жертва от истинският мистик.

Написах това, докато прогресивната Луна в Скорпион прави последният си заход и повече няма да докосне наталните ми планети, докато пребивава в този знак. Тя беше моят главен учител.
Благодаря на Вселената, че ме дари за правилната визия за мидпойнта на Венера/Сатурн, върху който прогресивната Луна и Сатурн пребиваваха доста дълго, както й благодаря за всички останали уроци. Но сякаш, в началото на новата 2014 година, най-много й благодаря, че ми позволи да видя истинското лице на Нептун.
Прощавам на хората, които не повярваха в мен и в това, на което съм способна, защото понякога даже аз губех вяра в себе си.

С това, приключвам търсенето на една неповторима магия, търсенето на която ми отне години духовна работа! :)

Бъдете добри, усмихнати и щастливи!
Коментари

Популярни публикации от този блог

Мечовете в любовните въпроси

Пентаклите в любовни въпроси

Кратък преглед на ... Таро на Търсещия