Глупавите аргументи "Защо астрологията не работи" и техните отговори

Дълго време в главата ми са се въртели смехотворните твърдения и защити на тезите в скептици, но наистина чак сега ми дойде на ум да направя една компилация по отношение на желязната аргументация, която съм чувала от различни хора по повод това, че се занимавам с астрология. Нека да се посмеем днес и ние на техен гръб.

1. Астрологията не работи, защото няма нищо, което да докаже, че тя работи. 

Скъпи скептици, Светът, Вселената и всичко останало не се върти около вашия задник, който е "доказал" нещо. Нещата съществуват преди да се докажат. Ето, например, предполага се, че гравитацията е съществувала и преди Нютон да я открие. Естествено, това е моето бегло, трудно доказуемо предположение.2. Хороскопите във вестниците са доказателство, че астрологията не работи.

Абсолютно! А доказателство, че математиката не работи е фактът, че повечето ученици не могат да решават уравнения. Повечето хора, които "професионално" се занимават с това са шарлатани. И не знам какво учудващо намирате в това - предвид факта, че в медиите ни е пълно с шарлатани - абсолютно неподготвени хора да се изказват на публични места, политиците ни са шарлатани - нищо не отбират от държавно управление и право, всички са, ахах, шарлатани. Но явно за божествена наука като астрологията, има по-завишени изисквания относно качеството на обслужване.

3. Четох характеристиката си в Интернет или някое женско списание и няма нищо вярно за мен. Значи астрологията не работи.

В астрологията използваме 9 главни небесни тела, 12 знака, 12 дома, 6 мажорни аспекта. Като умножим това, получаваме 7776 - възможните вариации само на едно НАИСТИНА примитивно ниво (т.е абсолютен новак в материята), на интерпретация. Това, което четете в интернет или вестник като характеристика на вашата "зодия", е 1 вариация и 7775 неизвестни. Когато човечеството намери адекватен начин масово хората да решават уравнения с едно известно и 7775 неизвестни, тогава претендирайте астролозите да изготвят общи материали, които напълно да отговарят на вашата същност.

4. Астрологията е псевдонаука с измислени числа и цифри и дори не измерва адекватно астономически положението на дадена планета.

В западната астрология използваме тропичният, а не сидералният зодиак за изчисление. Тропичният и сидералният зодиак са съвпадали преди около 4000 години. Сидералният зодиак се съобразява с действителното положение на планетите спрямо съзвездията. - но в астрологията съзвездие и знак не са еквливалентни. В Западната астрология се приема, че 0 гр Овен са достгинати в първия ден на пролетното равноденствие. Така, че ако имате проблем с равноденствените точки и твърдението, че те ознаменуват началото на нов цикъл, той си е лично ваш - може да пробвате с индийска астрология (която е коренно различна система от западната астрология и използва сидерален зодиак) или просто да си решите проблема.

5. Астрологията е неизползваема, защото когато е била измислена, хората са смятали, че небесните тела се въртят около Земята, което в днешни дни е опровергано, следователно всякакви други аргументи за действитето на Астрологията, са невалидни. Ако астрологията наистина работеше, сега трябваше да се работи с хелиоцентрични карти, а тя не използва такива.

Първо, дали Земята се върти около Слънцето или Слънцето около Земята, не променя факта, че вие сте родени на Земята. Когато се родите на Слънцето, на Марс, на Венера, на Нептун, даже, ако искате, това наистина би създало някои проблеми при интерпретацията на основната карта. Именно поради факта на коя планета сте родени, астролозите изготвят геоцентрични карти - а не защото са примитивни сектанти, които отказват да повярват, че Земята се върти около Слънцето. Като всяка наука, астрологията се развива, като способ навлизат и въпросните хелиоцентрични карти, с които така "осведомените" хора не са запознати. Хелиоцентричната карта, обаче е духовен, отколкото практичен пътепоказател и в редките случаи, в които се използва, се използва от хора, които вече достатъчно са научили за себе си от геоцентричната карта. Но хелиоцентричната карта НИКОГА не може да измести важността на геоцентричната, тя е допълнителен, а не основен способ.

6. Астрологията е средство за масова заблуда - хората си втълпяват какви са, за да се нагодят спрямо характеристиката, която четат.

Разбирам логиката. Пред себе си имам един опонент, толкова гениален, освободен ум и имам удоволствието този наистина невероятен капацитет, освободен от субективизъм, дори и към себе си, да дойде да говори с мен. Естествено, че той знае по-добре каква съм и каква не съум като човек. Обратната презумция за такива светила на човешката мисъл не работи - когато четат някоя астрологическа характеристика за себе си, те не са склонни да отрекат, че наистина са такива хора, просто защото астрологията не работи. Глупаци са само тези, които я използват, нали разбирате.

7. Вярата в астрология е липса на лично мнение, което бива замествано от масови заблуди. Мненията са базирани само на факти, а не на вярвания.
Това най-често се чува от хора от нАучните среди, които са се взели много насериозно. Първо, скъпи мои, напротив, човек може да има мнение точно за нещо, което все още не е доказано като факт. Когато нечие мнение отрича очеизваден факт, то тогава това е просто отричане на факта, не мнение. А по отношение на браненето - странно е да чуваш такива неща от човек,. който е като фурнаджийска лопата. Нали базирате МНЕНИЯТА си на фактите, значи реално те не са ваши мнения - това са мненията на хората, които са потвърдили този факт. Избяга далече-далече оригиналната мисъл май ...

8. Плутон отдавна вече не е планета и е смехотворно, че в астрологията още го използват като такава.
А не е ли смехотворно да си мислите, че ако наричам Иван, Стефан например, той става много по-различен от това, което е. С други думи, в коя графичка част от мъничките човечета на мъничката планета, която живеем, въртяща се около сравнително мъничката ни звездичка, поставят Плутон, са абсолютно безразлични на енергия, която е тук милиони години преди нас.

9. И все пак каква е научната обосновка, че астрологията може да работи - Първо, не мисля, че все още хората са достигнали достатъчния прогрес, за да може напълно да се докаже защо астрологията работи, но съвременното развитие на науката донася първите бегли доказателства.

 - Теорията в квантовата физика на Фракталната проекция - Цялото се проектира в отделните части и частите представляват цялото. Всичко е изградено от повтарящи се елементи, нищо оригинално, и така безкрай. Реално не планетите ни влияят, а ние самите носим планетите в себе си (което е дефиниция, която всеки, който се занимава от известно време с астрология, би посочил като най-вярна). Така че ние самите отразяваме космоса и ние самите представляваме движението - движението навън няма как да не се отрази на движението вътре в нас.

- Наскоро излезлите доказателства, че Вселената е холограма и не е това, което реално виждаме - Следователно всичко, което сме изучили като взаимозависимости, има голяма възможност да е изучило взаимозавсиимостите, създадени в холограмата, а не това, което е отвъд нея. Следователно, нужно е да се изучат други взаимозависимости. Идеята за "нещо повече отвъд" и че това, което виждаме е завеса, не е вчерашна нито в окултните и астрологичните среди. Разликата е там, че сега вместо "рационалните" хора да се смеят на нас, ние трябва да се смеем на тях.

- Просто защото безотказно работи - Дори и с ограниченият ум, който имаме ние хората, да разберем Вселенските взаимозависимости. Дори и с ограничените знания, които имам аз в насока да разбера разбраното от другите за Вселенските взаимозависимости, все пак в 90% от случаите намирам в астрологията неща, които напълно резонират с мен и се натъквам на предсказания, които са напълно верни. Защото реално не познавам човек, който е подходил наистина с отворен ум към тази материя, да не е останал изненадан от онова, което е открил - че наистина работи.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Мечовете в любовните въпроси

Пентаклите в любовни въпроси

Кратък преглед на ... Таро на Търсещия