Рождена карта Таро

Всеки от нас знае астрологическият знак, но дали всеки един от нас знае, че има карта Таро на раждането си? Има няколко метода, които можем да използваме, за да изчислим това. В някои изчислението е такова, че се прави само за една карта, а има и други методи, в които се използват повече от една като всяка има собствено значение. Важно е да се отбележи, че за карта (карти) на раждане се използват само големите аркани, защото те са най-великите архетипни сили, а и те са носителите на най-много духовен смисъл и житейски уроци във системата на Таро.


Как да изчислите рождените си карти Таро?

Първи метод: Само една карта

Съберете всяко число от датата ви на раждане.


Например, ако рожденният ви ден е на 7 април 1969, тогава 7+4+1+9+6+9 = 36. Всяко число, което е по-голямо от 21, се редуцира до такова, което е по-малко, като се събират двете числа, които го съставляват. В случая - 3+6 = 9. Така, че в този случай картата е Отшелникът, защото той е деветият голям аркан.

Втори метод: Две рождени карти

Събирате датата + месеца + годината си на раждане по следният начин - използваме датата, която използвахме и горе - 7 април 1969 = 07+04+19+69 = 99. След това редуцираме 99 до число, което е по-малко от 21 - 9+9 = 18. 18 е първата рождена карта, 18тия по ред голям аркан в Таро е Луната.
За да получим втората рождена карта, събираме числата от първата - 18 = 1+8 = 9 - Отшелник.
Ако сборът на рожденият ви ден (първото изчисление) излезе повече от 99, например получили сте сбор 123, първите две числа се смятат за едно - т.е вместо 9+9, смятате 12+3 = 15 (Дявол).

Трети метод: Карта на личността и карта на душата

Отново става въпрос за две рождени карти, но начинът на смятане е по-различен. Вместо да бъдат тълкувани като двойка, обаче, тези карти си имат специфични значения - едната символизира личността, а другата душата.

За да определите картата на личността: изчислявате сбора на датата, месеца и годината ви на раждане. Например 7 април 1969 = 7+4+1969 = 1980. След това редуцирате числото по следния начин: 1+9+8+0 = 18. Картата на личността е Луната.
Картата на душата се получава като се редуцира сбора на картата на личността. В случая 18 = 1+8 = 9 - Отшелник. Ако картата на личността се състои от едноцифрено число - Например в сметките ви е излязло числото 5, което съответства на Жреца, то тогава картата на личността и на душата, съвпадат.

Как да интерпретираме рождените карти Таро?

Вземете  рождените си карти Таро и ги разучете. Може да използвате следните въпроси:

Какво трябва да науча от тази карта?
Кои символи, картинки, обекти по картата, ме привличат?
Мога ли да се справя с предизвикателството, което тази карта отправя?
Кои са най-добрите възможности, които тази карта предлага и мога ли да се възползвам от
 тях?
Как мога по-добре да разбера по-дълбоко качествата на тази карта и талатите, които са заложени?

И още:

Има ли символи, обекти по картата, които по някаква причина не ми харесват? Защо може да е така.
Какво е отношението ми към общото послание, което отправя тази карта? Резонирам ли аз с архетипа й? Харесвам ли това, което представлява. Ако не, защо?

Още начини за използване:

- Преспете с картата под възлгавницата си. Запишете си сънищата, които сте сънували, ако помните нещо. Помага ли ви това да изясните посланието й?
- Вземете картата заедно със себе си през деня и я поглеждайте от време на време. Идват ли ви някакви нови идеи?
- Сложете картата пред себе си, отпуснете се, изпаднете в дълбоко медитативно състояние. Опитайте се да "влзете" в картата и да преживеете архетипа й. Видението, което получихте, помогна ли ви да разберете посланието по-добре на интуитивно ниво?

Източник: Biddy Tarot *

* Все пак направих малко кореции и си позволих няколко добавки към поста. 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Мечовете в любовните въпроси

Пентаклите в любовни въпроси

Кратък преглед на ... Таро на Търсещия