Ansuz - Оунсуз

Ключови думи: Ред, боговете, Один, интелект, комуникация, здравомислие, вдъхновение, език (говорим), дъх, дихание, звук, произход на езика, Гласът на Вселената, магия чрез слово, да направиш заклинание, баене, предци, преминаване на духа на предците в следващите поколения, еволюция на боговете, слово, поезия, разговор за руните, етимология. 

Психически: Умствената стабилност, общуването, вдъхновението, слушането;

Във физическият свят: Думите, разговорите, музиката, символите, старейшините;

При гадаене: (+) Божествено вдъхновение, силата на думите, синтез, трансформация, интелект, отворена комуникация
(-) Неразбирателство, заблуда, манипулация от другите, скука, лош съвет;
Управлява:
- Всичко, свръзано с наименуването и създаването на концепции
- Убедителната и завладяваща реч и начин на писане
- Силата на хипнозата и внушението
- Достигане до творчески начини за показване на мъдрост - вдъхновение, екстаз, комуникация с Божественото.
- Здравият разум, добрият съвет
- Връзка на другите на мислено ниво, включително и чрез Интернет
- Да слушаш вътрешното си Аз и себе си


Дарът на първите човеци от Один бил дъхът на живота и вдъхновението, на което била придадена форма - речта и сетивата, които ни служат за опознаване на околната среда. Основната енергия, която тази руна дава отключва вдъхновението и състоянието на щастие на ментално ниво. Умението ни да работим с повтарящи се мотиви и да долавяме повтарящите се елементи (с което компютрите се различават от нас) е свързано с енергиите на Оунсуз.
Оунсус е руната на наследяването на доминиращата сила на съзнанието, вдъхновението, ентусиазма и силата да използваме символите, за да преобразим съзнанието си.
Духът усяда в човешкото тяло тогава, когато бебето поеме първия си дъх и той напуска тялото ни с нашия последен дъх. Диханието ни, следователно, символизира процеса на двустранното протичане на енергиите между физическият свят и по-фините енергийни светове, които одухотворяват Вселената. Наблягането на начина на дишане има във всички световни медитативни практики. Да си вдъхновен означава да дишаш по начин, който спомага да увеличиш или засилиш своето самосъзнание. Дъхът е свързан с наследствеността и дори думата "дъх" е много близка до думата "дух". Нашата родствена връзка с Боговете не е прекъсната и до ден днешен - както телесно, така и духовно.
Оунсуз управлява нашето умение да назоваваме нещата. Докато Турисауз символизира силата на хаоса, Оунсуз е руната на реда. Ако назовем нещо с неговото име, това може да ни даде власт над това нещо и в древните традиции назоваването често било използвано да се прогонят зли духове, демони и да се премахнат психически препятствия.
Ние осмисляме с умовете си случайните събития и ги подреждаме.
С тази руна речта може да бъде разбрана, затова Оунсуз е руна, свръзана със слушането и говоренето, комуникацията и значението, което влагаме в понятията. Трябва да използваме тези умения внимателно, защото манипулацията, провокирана от силните желания може да доведе до крах на самите нас и да опорочи силата на тази руна. Проблемът с пропагандата и в поемането в грешната посока мисловно е, че умът ще послуша своите грешни думи и поради заблуда, ще ни накара да сме лицемерни (т.е по-малко себе си), което уврежда персоналната ни сила. Мисълта и действието са най-силни, когато са обединени и най-добрият подход е да бъдем винаги честни. 
Руната на тайните и слушането е Беркано, но има един тип слушане, който позволява на човека да чуе посланията на Вселената и силата на това слушане е представена чрез Оунсуз. Руната на висшата октава на мислене и умствените способности е Mannaz. Тези три руни, използвани заедно, са много силна комбинация.

Източник

Коментари

Популярни публикации от този блог

Мечовете в любовните въпроси

Пентаклите в любовни въпроси

Кратък преглед на ... Таро на Търсещия