Raidho - Райдоу

Ключови думи: Пътешествието, наречено живот, истории, героизъм, различните начини за придвижване, правилното действие, движение, посока, ход, импулс, поемане на отговорност, да контролираме случващото се, инициативност, приключение, вземане на решения, вътрешен компас, лидерски способности, благородството като качество на характера, морална отговорност, уважение към правата на другите, знание кое е правилно и кое - грешно, ритуалност. 

Психически: Самоусъвършенстване, свобода от ограничаващи обстоятелства, гледната точка, която психиката има естествен уклон да създава

Енергия: Ритъм, активно присъствие, циклични процеси във ВселенатаВъв материалният свят се проявява като: Здравомислие, пътуване, движение, действие

Значения при гадаене (+): Рационалност, действие, справедливост, растеж под контрол, пътешествие;
(-) Криза, едностранчивост, стагнация, несправедливост, ирационалност, желание за контрол над всичко, лицемерие, грешна присъда, неспокойствие;

Управлява:
- Умението да живеем в настоящето
- Достъпът до вътрешното ни Аз, вътрешният ни компас, възможността да последваме сърцето си
- Движение в пределите на възможното за индивида
- Съзнателно разпознаване на правилното и естественият начин на протичане на процесите
- Да си в един ритъм с всичко, което те заобикаля
- Управление на обстоятелствата, контрол над ситуацията, умението ни "да държим здраво юздите"
- Защитава, докато пътуваме
- Спомага за вземането на решение, последвано веднага от действие

Райдоу е руната на контролираното придвижване на енергиите във времето и пространството, тъй като има връзка с човешкото съзнание. Това е руната, чрез която с добър пример можем да водим другите и на действията ни, които говорят повече от думите.
С Оунсуз можем да разказваме невероятни истории, но с Райдоу ги преживяваме. За Райдоу е характерно, че указва абсолютната невъзможност да покажем опитността си на другите чрез думи, тя е най-невероятните преживявания, които са се скрили в най-дълбоките кътчета на нашата душа. Райдоу се използва, за да разпознаем посоката, в която трябва да тръгнем в ежедневния ни живот. Ние имаме естествено усещане за това кое е правилно и то може да бъде използвано, за да се свържем с енергията на тази руна. Когато следваме истината си, любовта, която изпитваме в сърцето си, най-смелите ни желания и мечти, ние понай-добрият начин се ориентираме по компаса, който Райдоу ни дава за навигация във вътрешният ни свят. Когато медитираме над Райдоу, ще започнем да виждаме времето и пространството в материалният свят като нашата реалност, а не като нещо, което ни е наложено отвън. Ще можем реалистично да преценим потенциала си и да придобием знание за нуждата от граници и за физическите закони.
Да живеем в настоящето е пътуване, в което оставяме зад себе си ненужните страхове и миналите събития, които тежат твърде много. Независимо дали става въпрос за физическо пътуване, вътрешно пътуване или "пътуване във времето", Райдоу е енергията, която винаги е активна в живота ни. От незабравимото околостветско пътуване, което сме предприели, до нощната разходка до хладилника - всички межинни вариации са проявление на Райдоу. Пътуването в настоящето е нещо, което винаги е достъпно за нас, независимо дали тихо медитираме или съзнаваме телодвиженията и действията си.
Начинът на живот на поколенията преди нас е улеснявал живота в настоящето - умение, което е сред най-ценените в съвременната езотерична доктрина. Заради потенциала си да донесе фокус и осъзнатост в настоящето и да открие скритите опасности по пътя, Райдоу е много ценена. Благодарение на нея, никое странно място или ново обстоятелство не може да се промъкне заднешком покрай нас по време на пътуванията ни.
Райдоу ни учи на правилният баланс между уважението на нашите собствени права и тези на другите. Свръзана е с царското управление, лидерските умения и благородността като качество на характера. Моралната отговорност ходи ръка за ръка със всички тези качества. В това отношение Райдоу е подобна на Tiwaz.

Оригинал

Коментари

Популярни публикации от този блог

Мечовете в любовните въпроси

Пентаклите в любовни въпроси

Кратък преглед на ... Таро на Търсещия