Hagalaz - Хаугаулауз

Ключови думи - Градушка; криза и бедствие; промяна на естественият, познат ред; рязка промяна. Силата на разрушението от природата; сурово време; неконтролируемото; онова, от което не можем да избягаме и е неприятно; Юнгинианскоро схващане за сянка; психоанализа; връщане назад; приемане на онова, което не можем да променим.
Психически: Срив; промяна; личното минало.
Във физическият свят: Лошото време, пречки, изненади, подслон.
Гадателски значения:
(+) Промяната, която следва вътрешните ни ценности; промяната, която носи добро в дългосрочен план; криза - но в която не сме загубили контрол.
(-) Криза. Катастрофа. Стагнация; загуба на влияние и лична сила; загуба на имущество; разочарование в близкото бъдеще; психическата нагласа на жертва; обсебеност от миналото; вина.


Управлява: 
- Балансира личната сила. Спомага за интегрирането на подсъзнанието.
- Неумолимостта на съдбата. Трите норни
- Прогрес, правилата на естествената еволюциия
- Защитава като прогонва онези енергии, които носят дисхармония
- Яснота относно подсъзнателните програми за преработка
- Причинява неудобство на околните, защото изважда подсъзнателните им проблеми на показ.

Хаугалоуз бележи кардиналната промяна, посоката на енергията на стария Футарк. Това е така, защото с нея започва вторият ред от руни - т.е втората еда. Хаугалоуз е руна, която е свързана с конфронтация с моделите от миналото ни и ние трябва да сме честни спрямо себе си в тази конфронтация и да отсъдим правилно. Руната ще разкрие течение на много силни енергии около и през човешкия свят. Същността й е напълно безлична и тя символизира сили, повечето от които човекът не може да обуздае.
Градушката ви изненадва с твърдостта си (т.е конфронтацията), но след това се превръща във вода, която напоява семената (трансфромацията). Древните описват градушката по-скоро като зърно, отколкото като лед и така създават една метафора за голямата истина в живота. Хаугалауз съдържа в себе си знаците на всички останали руни и това може да бъде видяно по другият начин, по който е изобразявана  - като снежинка с шест върха. Духовното пробуждане чесгто идва след дълбоката криза.
Като 9-та руна, Хаугалауз има специално място в нареждането Футарк, тъй като числото девет има особено значение. То символизира завършването на един перфектен цикъл. 9 месеца е един от най-важните цикли в човешкия живот, тъй като толкова е престоят на бебето в утробата на майката. В този ред на мисли споменаваме и защитата, която Хаугалауз осигурява - да ни помогне да приемем нещата, които не можем да променим и да потърсим подслон докато бурята отмине. 
Хаугалауз може да бъде използвана за прогонване и изгонване. Използва се в процеса на премахване на подсъзнателните ни товари - "сенчестите" елементи от живота ни. Така най-накрая, можем да видим живота си в чист вид. Хаугалауз е  като магическият еквивалент на пролетното почистване. Тя разкрива личното минало и ранната среда на израстване и как те са рефлектирали като развитието ви като деца. 
Хаугалауз може да бъде използвана като проклятие върху другите, насочено да извади наяве техните потиснати конфликти. Това си е чисто проклятие, защото жертвата ще изпита само негативните последствия от собствените си действия. Това е тъмната женска сила и може да се асоциира с магьосничеството и с разрушителната женска магия.  

Източник 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Мечовете в любовните въпроси

Пентаклите в любовни въпроси

Кратък преглед на ... Таро на Търсещия