Jera - Йероу

Ключови думи: Това е руната на реколатата и възнаграждението, което дължим на правилните си действия в миналото. В миналото ние сме зачели естественият ред, по който нещата се случват. Това е руна на мира и сърцето.
Психологически: търпение, умението да измерваме времето
Енергия: Цикличността в природата, напредъка, биоритмите, усилието, насочено в правилната посока, както и добрата реколта.
Физически: чакане, очакване, градинарство, земеделство, сезоните и реколтата


Гадателски значения: 
(+) Награда за правилните действия, изобилие, мир, правилното време
(-) Повторение, неправилното време, конфликт, регрес, провалено развитие, бедност

Управлява:

- Плодородието, творчеството, връзката със земята
- Мирът, просперитетът и изобилието
- Силата на времето и неговите цикли. Осъзнаването за цикличното движение на всичко
- Интегрирането на новите ни виждания постепено в реалността.
- Постепена и трайна промяна в живота ни, за която сами сме взели решение да допуснем.

Реколтата от лятото се превръща в храна през зимата, а събраните семена от реколтата, се превръщат в реколта за следващото лято. Затова вниманието към максималното възползване от настоящият момент е от първостепенно значение за мъдростта на планирането ни за бъдещето. 
Цикличността на сезоните не е толкова асоциирана с преминаването на времето, колкото с движението на жизнената енергия на земята. Ритмичността на съня, залеза и изгрева, ритимът на сърцето, дъхът - това са все ключове към разбиране на природата на Йероу. Подобно на Исоу, енергията на Йероу не може да бъде спряна - тя идва постепено но е неумолима; тя не бърза, но е постоянна и не може да бъде спряна от човешкото влияние. Природата упорито продължава напред, каквото и да стане. Промените, които Йероу носи, не са внезапни или изненадващи, но не могат да бъдат овладяни. 
Ключът е да правим малки промени всеки ден, за да стаем по-добри. Като разгледаме всяко едно такова събитие, то може да изглежда незначително, но кумулативната сила на всички тях е причина неизбежно да продължим напред така, както Земята продължава да обикаля около Слънцето.
Йероу е руна на търпението и движението в естествения ритъм на природата. Когато се движим заедно с тези ритми, ние внасяме в живота си изобилие и благоденствие. Цикличността на времето и спиралното му движение съдържат много повече загадки, отколкото нашата разпространена представа за линейното време, календара и часовника.
Йероу има много общо с правилното време да направим нещо. Други попуярни изрази, които описват природата й са: "и това ще мине"; "Каквото посееш, такова ще пожънеш"; "времето лекува всички рани". Когато използваме тази руна, ще намерим ключа за мистериите на времето и психологическата нужда за разделяне и управление на времето. Крайните срокове изваждат наяве най-доброто от нас и ни мотивират да израстнем до предел, който надминава сегашните ни възможности. Освен това, те ни поставят в позиция, в която да предприемем обмислено действието в правилното време. Възползвайте се, когато сте на върха и не се плашете, когато наближавате дъното!
Магическата сила на Йера може да забърза времето или да го забави, защото манипулирането на субективната представа за времето е управлявано от тази руна. Извън субективната представа, времето е илюзия. 
И все пак - ако човек не е посял семена, не работи, няма планове и желание за нищо в мислите си, Йера ще отрази тези липси, когато е задействана. Все пак миналите действия на човека създават неговото бъдеще.Коментари

 1. Тъндър ,благодаря ти за материала ,който споделяш.Много силна руна,често излиза при мен,и то сякаш за да покаже,че има липса на нещо при мен,и че трябва да догоня отреденото,да го случа,за да се синхронизират,напаснат световете-този ,който водя,и този ,който трябва да водя,защото май изоставям с делата,предвид немечтаенето и плануването...уж всичко се мени,и всяко нещо с времето си,пък видиш ли все не стига време(желание ,и все едни оправдания имаме). може би верно трябва да си казваме,всяко нещо има срок на годност,краен срок ,и да се мотивираме.
  -дали комбинацията от йера с наутиз об-би дала точно това,липса на желание,кратък срок.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Еднт любимите ми руни е ;) Иначе с Наутиз определено нужда от трансформация според мен. Щом Наутиз е обърната, явно има твърде силно противопоставяне и неприемане на неща, които трябва да се приемат - защото в случая с Йера те така или иначе идват.

   Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Мечовете в любовните въпроси

Пентаклите в любовни въпроси

Кратък преглед на ... Таро на Търсещия