Isa - Исоу

Ключови думи: Руна на концентрацията, на статичното, замръзналото и руна на Егото. 
Психически: Умствените способности, фокус върху конкретно нещо; его; собственият ни образ
Енергия: концентрираща, свиваща, застой, спокойствие
В материалният свят: студеното; запазване на себе си; жестоката действителност.

Гадателски значения:
(+) Силно его, его съзнание, самоконтрол, единство в битието
(-) Самовлюбеност, тъпота, слепота, липса на движение, липса на промяна, егоцентризъм, психопатски наклонности
Управлява:

- Развитието на концентрацията, волята и фокуса
- Премахване на нежеланите енергийни влияния под формата на защитта. Действа и за демонични създания
- Основополагаща интеграция на егото в като контрольор в балансираната система на множество опции и избори
- Контрол и господство над изблици на емоции и зли енергийни същества
- Фокусиране на волята върху едно нещо

Исоу е красива и едновременно с това, вероломна. Тя приспива пътникът с мира и спокойствието, което носи. Заключва лесно живота под повърхността си и го задържа неподвижен. И все пак, малко са нещата, които са толкова могъщи, колкото бавно движещ се глетчер, който може да унищожи дори и най-здравата основа, докато се спуска надолу по склона. Най-често виждаме снегът с малко блясък, който изглежда магично и примамливо, но малко са нещата, които може да бъдат толкова коварни, колкото слабо място в леда, което поглъща непредпазливите и изненадва с бързината си. Скоро след това, дори и няма да бъде останала следа. Скритата част на айсберга, която представлява 90% от самия него, може да остане незабелязана и да потопи кораб без да показва никаква милост. Това е начинът, по който древните са виждали леда: враждебен дори и към живота. Именно заради това третата руна от Втората Еда символизира трудностите, които срещаме в реалността.
Най-просто обяснено, това, което прави Исоу, е да създаде леден блок, в който се намира част от реалността, като намалява огнената енергия, на която се дължи темпото, и придава твърда форма на нещата.
Исоу е руна на контрола. Егото расте и се разраства, а чрез духовен начин на живот, съзрява до индивидуалното Аз. Това е светлата страна на подсилване на егото, но има и тъмна страна, която е и тъмната страна на Исоу. Когато няма достатъчен контрол, егото поема по пътя на себевъзвеличаването, повърхностните желания, попада в мрежите на блясъка и фалша, вместо да търси духовно съществуване. Тези, които твърдят, че знаят много и са твърде сигурни в това, трябва да се считат за предупредени!
Исоу контролира и успокоява емоционалният стрес, но отново, внимавайте при употребата й! Тя не премахва основната причина за неприятните обстоятелства. За сметка на това може да помогне за изграждането на силна аура. Исоу е особено полезна тогава, когато желаем да придобием спокойствие при присъствието си ТУК и СЕГА.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Мечовете в любовните въпроси

Пентаклите в любовни въпроси

Кратък преглед на ... Таро на Търсещия