Uni Tarot

Изображение: Google play store
Чували ли сте твърдението, че картите Таро, които познават са единствено хартиените и всякакви сайтове, направени за целта на гаданието, не познават? Вероятно да ... А не би трябвало да вярвате. Именно поради факта, че не вярвам на това, днес реших да направя рецензия на приложението, което използвам за теглене на карти тогава, когато около себе си нямам "истински" хартиени карти. Дами и господа, малки и големи .... представям ви Uni Tarot. 
Uni Tarot е приложение за Android устройства и може да бъде изтеглено от тук (връзката е към официалния Google play store). За всички от вас, които не подчиняват практиката си на суеверия или искат да изпробват истинността на твърдението ми, че дигиталният формат не е проблем, силно препоръчвам това приложение, защото то има всичките функционалности на една
Таро колода. Ако сте като мен и дълго време сте търсили и подходящото приложение за телефон, ще ми бъдете много благодарни. Това, което отличава Uni Tarot от сайтовете, от които може да си изтеглите картите е фактът, че веднъж изтеглено, то е напълно работещо и без Интернет връзка на телефона ви, което означава, че наистина може да го използвате по всяко време. 
Беше ми много трудно да намеря приложение за Андроид, което да използва не само големи, но и малки аркани. Изтеглих доста други, които автоматично изтривах като видех, че използваха само големи аркани, защото както съм казвала в един мой клип, за мен е невъзможно да си представя да гледам само с големи аркани. 
Второто нещо, което се забелязва, когато влезете в приложението е, че в него по подразбиране са включени 16 подредби на Таро, повечето от които са класика и изключително обичани от гадателите на Таро. Сред тях са Три карти, Келтски кръст, Подкова (Елипса), Седмична подредба, Подредба за взаимоотношенията. За платената версия на приложението, която не е много скъпа се предлага и възможността да създадете и използвате своя собствена подредба. Uni Tarot се изтегля по подразбиране с налични няколко вида колоди, между които може да избирате - сред тях са Rider Waite, Soprafino Tarot, Sola Busca Tarot и други. Приложението предлага възможността за импорт на собствена колода. Това, обаче е доста пипкава работа и изисква да преименувате файловете на изображенията по определен начин, да ги поставите в определен ред, за да може да е успешен импорта. Дали аз не го правя както трябва или тази възможност не работи, не знам, но е факт, че така и не успях да вкарам собствена колода - и това е единствената негативна точка от дневния ред, която мога да изкажа.Същинското гледане с Uni Tarot също не е много трудно и е направено колкото се може по-реалистично - картите се разбъркват, като след като се разбъркат, вие имате възможността с пръст да си ги доразбъркате преди да изтеглите картите за подредбата. Към подредбите е добавена възможността те да бъдат запазени и прегледани по-късно. Дава се възможност, също така, към запазените подредби да добавите допълнителни бележки, което го приближава до сайта Tarot Log.
Интерпретациите на картите са изключително качествени и подхождат към тях както от всекидневна, така и от езотерична гледна точка. Като източници явно са използвани няколко книги и лично аз, дори и мога да кажа, че се обогатих и увеличих познанията си за значението на картите при използването на това приложение.
Uni Tarot е издържано и от естетическа гледна точка. Предлага променянето на фона при гледането на карти като сред вариантите има и някои много готини текстури, имитиращи дървена повърхност, които създават много реалистично усещане за маса, върху която сте си поставили картите. 

Приложението предлага и възможността да споделите подредбата си в социалните мрежи - фейсбук/туитър, поради което при проблеми с интерпретацията лесно може да привлечете помощта на хора от приятелската ви листа, които също тълкуват Таро. 

Поради удобството си, използвам приложението почти всеки ден за теглене на дневна карта. Бях почти отвикнала да правя това преди да имам "дигитална колода", защото в забързаното ежедневие, особено сутрин, често мога да забравя да си изтегля картата на деня. Освен това, често се оказва, че не мога да водя бележки към нея, защото не винаги съм с лист и химикал. Сега лесно мога да отбелязвам проявлението на картата веднага след определени случки през деня и да пазя бележките си от тях.
Споделете долу в коментарите дали сте използвали подобни приложения/сайтове? Какви са ви впечатленията от тях? Особено интересно ще ми бъде да чуя мнението на хората, които все пак се престрашават и да пробват препоръчаното приложение, което, междудругото, е напълно безплатно ;) 


Коментари

Популярни публикации от този блог

Мечовете в любовните въпроси

Пентаклите в любовни въпроси

Кратък преглед на ... Таро на Търсещия