Algiz


Името на руната буквално се превежда като "лос". Тя наподобява рогата на лос и поради това е свързана с защитата. В езотеричен смисъл символизира защитата и Висшият Аз. 
Това е руната, чрез която се свързваме с различните лица на божественото и архетипните образи на съзнанието ни като Валкириите. Възможни са опасности, ако осъзнаването дойде твърде бързо и не сме подготвени. 

Психическа енергия: Божествено, Висш Аз, състоянието в което слушаш и възприемаш;Енергия: Божествен план; закрилнически и преподавателски настроена енергия, ВалкириитеФизически: защита, сигурност, духовностГадателски значения:

(+) Връзка с боговете, събуждане, да живееш на по-висока вибрация; защита 

(-) Скрита опасност, унищожаване от божествените сили, загуба на връзката с божественото, страх


Управлява:

- Подсилването на индивидуалната hamingja (индивидуална сила, късмет според норидическите вярвания) и жизнената сила чрез храбри действия- Връзка и комуникация със съзнателни същества, които нямат човешка форма.

- Връзка с други светове, особено Асгард 

- Защита и отбрана

- Получаване на просвещение относно магическия потенциал на руните

- Преодоляване на страха от смъртта


Algiz едновременно ни защитава, но и ни учи на независимост и автономия, както и на вяра. Важно е да си храбър, когато погледнеш страха в лицето, а не да нямаш страх в сърцето си, защото страхът понякога е предупреждение за нас, че е време да се защитим. Тази руна ни помага в преценката кога страхът действа именно като такова предупреждение и наистина служи на Асгард. 

Духовната сила, hamingja, която извира от тази руна е толкова силна, че обгръща ползвателя си с толкова много енергия, че той става божествен, отделен от другите и защитен от Божествената сила. Образът на Валкириите в митологията ви дава точното изображение на това как Алгиз работи за вас, за да ви защити. Когато медитирате над изображението на на Валкирията в образа й на учител, лебед или войн, вие използвате много силен метод за инвокиране на силата на Алгиз.


Валкирията няма да ви помогне да накажете някого за неправилни, незаконни или неморални действия. Тя ще омекоти удара от полагащото се наказание тогава, когато човекът доброволно поеме отговорност за вредата, която е причинил чрез действията си и започне да предприема нещо, за да я компенсира. 

Преди инвокация на същества от по-високите нива на съществуване, направете всичко възможно да сте разучили архетипите им и да не ги бъркате. Попитайте ги мило за техните цели и имена. Добрите същества винаги ще откликнат на такива молби, а тези, които искат да ви навредят ще се обидят или ще отклоняват отговора на зададения въпрос. Трябва да имате кураж и издържливост, защото ще бъдете подлаган на много тестове. Тези същества идват във много форми, затова трябва да отворите ума си, за да позволите те да достигнат до вас чрез неповторимите си начини на комуникация. 
Авторът и преводачът на статията призовават читателите към внимателно използване на руната. Свързването с други светове не е за всеки и това отнема известно време, което рябва да прекарате в подготовка. Връзката с други светове, ако сме подготвени, може да ни донесе мъдрост и просвещение, но ако не сме - да повреди психиката ни, понякога и завинаги. Бъдете отговорни към себе си и разберете, че рисковете за здравето и цялостта ви в духовния свят са също толкова реални, колкото рисковете във физическия свят !!!!
Източник

Коментари

Популярни публикации от този блог

Мечовете в любовните въпроси

Пентаклите в любовни въпроси

Кратък преглед на ... Таро на Търсещия