Пентаклите в любовни въпроси

Любовните въпроси са едни от най-често задаваните към карти Таро. Доста от хората, които гледат се затрудняват много тогава, когато за връзка не излязат очакваните Чаши и Жезли, които по принцип са свързани със страстта и чувствата, а излязат Пентакли и Мечове. "Какво правят тези пентакли в МОЯ любовен въпрос" - питат се хората. Ще се опитам чрез тази статия да дам отговор.
Прагматизъм - Не очаквайте сълзливи истории и сантиментални идеализации там, където за развитие на отношения или чувства на човек виждате пентакли. Това важи, както за картите от 1-10, така и за дворцовите. В ранните периоди на отношенията ви с някой интересен човек, когато питате как се чувства спрямо вас и какви са му намеренията, вероятно си имате работа с някой, който си прави сметката. Ако няма жезли, чаши или някои големи аркани, които да покажат обратното, този човек не е опустошен от любовта и страстта си към вас. Той ви вижда като изгодна партия и изпитва симпатия. Това е типа отношение "Хубава си, умна си, мила си, какво да
не ти харесвам, давам ти шанс". Именно, обаче, тъй като става въпрос повече за умствено пресмятане, отколкото за страст, която кара човекът да гледа само в една посока, имайте предвид, че ако той се разочарова от вас ( за което доста трябва да се постараете), ще намери някого или нещо, с което да ви замести. Защо? Много просто - защото това е ЦЕЛЕСЪОБРАЗНОТО решение.
Стабилност - Като цяло, цветът на Пентаклите, включително и дворцовите карти към тях, се стремят във връзките си към сигурност. Те не излизат за авантюри и за чувства, които ги има единия ден, а на другия ден ги няма. Пентаклите трудно палят, но и трудно гаснат. Когато излязат в подредба, това не са чувства или намерения от вчера, те са от много преди и вероятно ще продължат и занапред. Това е така, защото Пентаклите не са флуидни като другите елементи и не си сменят посоката така лесно. 

Присъственост - Отношенията са осъществяващи се, а човекът, на който пентаклите е сигнификатор, ще покаже чрез видимите си действия интереса към вас. Пентаклите не са карти, които ще са сигнификатор на "бягащия" от отношенията човек, той присъствено ще си стои винаги там, близо до другия.

Праволинейност - Тук става въпрос за целесъобразно поведение, където няма много време за губене. Не се увличайте много в игрички на господар-господарка и на гоненица, защото пентаклите не обичат това. Бъдете просто праволинейни и осъществете контакт с минимум от нужните усилия, без "игра на достойнство" и "игра на тронове". Връзка или отношение, за което излиза този цвят, изисква нещата да са семпли, а не пищни, показни, драматични.

Финанси/общи намерения - Когато връзката е на по-развито ниво и излязат пентакли за нея, възможно е да става въпрос за това как финансовите проблеми се отразяват върху отношенията на двамата партньори.

Човекът като даденост - Също се отнася може би за по-дълготрайни отношения. Когато двама човека са били заедно достатъчно дълго и са изградили определен ритъм във връзката си, който й придава определена доза монотонност, тя пак може да бъде указана от картите чрез пентакли. Хора с "пентаклеста" връзка принципно добре се познават, знаят си навиците и особеностите, което отнема известна част от вълнението в отношенията, но от друга страна създава ниво на хармония между партньорите, което по друг начин няма как да се постигне. Ако пентаклите са твръде много, обаче, или не се изразяват по адекватния начин, може да означава, че единият партньор приема другия като даденост, нещо, което е станало неразделна част от ежедневието му и поради това е спрял да удовлетворява нуждите му, гледа му като на предмет.

Някои кратки интерпретации на картите:

Асо Пентакли -
Някой ви прави жест, който показва неговия интерес и благоразположеност към вас, трудно е да го пропуснете, тъй като е много видим.

Две Пентакли - Тази карта е малко по-различна от останалите пентакли. Често излиза като индикатор за флирт и за желание за игра. Въпреки всичко, след кратката игра, и 2 пентакли искат да "уседнат" и флиртуват с точно определена цел, а не да убиват времето.

Три Пентакли -Добре работите с другия човек като отбор. Склонни сте на компромиси, които подпомагат връзката ви и постигането  на общите ви цели, ако сте си поставили такива

Четири Пентакли - Застой. Някой от партньорите има точно определена позиция, от която няма да отстъпи, каквото и да става, дори и последствията да са доста негативни. Сигнификатор на голям инат.

Пет Пентакли - Често излиза при емоционална студенина. Може би виждате чувства в някой човек, който реално няма такива към вас. Човекът, за който се пита остава дистанциран, студен, а вие оставате сами.

Шест Пентакли - Отношения вземане/даване. Нужно е да се намери балансът между двете неща и да се преосмисли как той да бъде постигнат. Може да очаквате жест от другия партьор, въпреки че не е толкова голям, колкото при асото.

Седем Пентакли - Пауза, време е да се дистанцирате и да обмислите бъдещото развитие на връзката. Възможно е да означава, че трябва да се въоражите с търпение, за да се развият нещата между вас.

Осем Пентакли - Подлагане на съществуващата връзка на анализ. За още неосъществените отношения, за които се пита - хората любопитно изучават един друг и събират факти - всеки за другия.

Девет Пентакли - Самодостатъчност. Нужда на човек да остане сам със себе си, той няма да допусне някой друг в неговия свят към момента. Може да е сигнификтор на човек, който има твърде много изисквания по отношение на потенциални партньори, но и не прави компромиси с принципите, които е изградил.

Десет Пентакли - Класическа карта за семейно щастие, заедно с 10 чаши. Сигнификатор на традиционното семейство, където всеки играе отредената му от обществото роля.

Паж Пентакли - Ентусиазиран е, има желанието да осъществи стабилна връзка, но все още е твърде незрял в отношението си. Често играе ролята на приятелче, и увлечен в стихията си, може да не поеме инициатива, а да чака другите да го дърпат. Доста често нещата тук не са толкова сложни и може човекът наистина просто да ви възприема като приятел.

Рицар Пентакли - Доста настоятелен ухажор - с консервативните си виждания и традиционните си ценности. Като цяло е много деен, примерен, разбран, но може да е много краен във вижданията си и да ограничава другия във връзката. Гледайте и съседните карти, за да придобиете представа дали наистина е ухажор, защото е възможно да е просто добронамерен приятел/колега/познат и да бъркате доброто му възпитание с нещо друго.

Кралица Пентакли - Жена, излъчваща топлота и стабилност. С това привлича хората около нея. Понеже по-често жени се допитват до картите, поне по мои наблюдения, често ако излязат кралици са сигнификатори на това как мъжа, за който питат, ги вижда, какви качества им преписва. Така че е възможно мъжа, за който да се пита да им преписва качествата на Кралица Пентакли.

Крал Пентакли - Благонадежден парнтьор по принцип. Възможно е да стои на висок пост и е възможно да е много заинтересуван от работата си и връзките да му идват на второ място. Също така е често бащински настроен и раздава съвети на партньорката си, но не в такава степен, в каквато го прави Императора.

Изображения: Shadowscapes Tarot

Коментари

Популярни публикации от този блог

Мечовете в любовните въпроси

Кратък преглед на ... Таро на Търсещия