Мечовете в любовните въпроси


Както бях казала в предишната статия за пентаклите, мечовете до известна степен не са най-очаквания цвят от малките аркани, който да отговори на любовните въпроси. В настоящата статия ще изследваме на какво са всъщност сигнификатор мечовете в любовните въпроси.  Лично за мен, мечовете са по-хладни и от пентаклите и сами по себе си не биха могли да показват чувства и заинтересованост. Имайте предвид написаното в статията и се водете за интерпретацията на мечовете от нея само ако в подредбата ви има други карти, които показват любов и привързаност между двамата човека, за които се пита. 

Толерантност, свобода - Мечовете са асоциирани с елемента въздух и именно поради това често могат да бъдат описани като носещи свобода. Когато за характеристика на дадена връзка излизат главно те, това означава, че тя е преди всичко приятелска и на второ място е любовна. Тя на първо място е обмен на идеи. Често хората, които поддържат такива отношения предпочитат по-широки граници между себе си и партньора. Той не се превръща в някаква необходима
половинка в живота, без която не може да се живее, а една от многото съставни части на щастието, което може да се крие в много други неща. Именно поради факта, че партньорите в такива връзки не абсолютизират нуждата си един от друг, те са по-склонни да са толерантни и да дават свобода. Когато излязат мечове за това какво иска човек от една връзка, вероятно преди всичко иска именно този вид нетрадиционни, по-хладни, отдалечени отношения и иска да е  интелектуално провокиран от питащия. 
Платоническа любов - Човекът, чиито сигнификатори са мечовете, живее преди всичко в главата си и е движен от собствените си идеали. Той проецира тези идеали върху партньора. Той търси истината, обича именно нея и търси да срещне в партньора си душевната красота и жив и дишащ израз на неговият идеал. В този ред на мисли, мечовете определено не ви обещават, че вие ще бъдете с този човек, че ще осъществите връзка с него и ще бъдете близки, но добрите новини са, че някой ви е обикнал заради вътрешните ви качества, а не заради нуждата да се обича или външната обвивка. 
Разстояние - Често мечове, особено 6 меча, се появяват там, където между партньорите има разстояние. Може да е временно и за малко, може и да е за по-дълго. Може единият да е заминал временно да работи в друг град или друга държава, а може да става въпрос за хора, които са осъществили комуникация помежду си, след това са били разделени, но са поддържали връзка чрез средствата за масова комуникация и започват още повече да се харесват. И тук има много варианти. Как влияе разстоянието на връзката - заздравява ли я (свободолюбивите натури имат нужда да си отдъхват от време на време) или я разваля, това ще се види в околните карти. 
Комуникация - Все пак, ако една връзка се развива наистина добре, едно Асо Мечове, 6 меча, както дворцовите карти е добре да се появят. Мечовете са сигнификатори на една от основните функции в една връзка - а именно - комуникацията. Прави карти от дворцовите аркани означават, че човекът, на когото е сигнификатор картата, е готов да говори, да дискутира, да обсъжда проблемите и да намери вероятно дипломатично и полезно решение за тях. Обърнатите мечове, напротив, означават объркан ум, партньор, който е твърде конфликтен и с който проблемите трудно могат да се решат именно поради неговата неотстъпчивост, и парадоксално, но често срещано при мен - неизразен гняв. 
Интернет общуване - Всякакви социални мрежи, общувания чрез телефони и мейли се проявяват в тълкуването ни чрез мечовете. Ако се интересувате дали някой ще осъществи комуникация с вас, ако излязат мечове, вероятно е да го направи. 
Рационализация - Както вече казах, мечовете са асоциирани с елемента въздух, а той от своя страна е елемента на ума. Именно поради това сферите, в които трябва да се проявяват чувства и в които сърцето трябва да води човек, не са силните страни на боята. При мечовете често умът е над сърцето, а не сърцето над ума. Именно заради това където в подредбата се появят те, там партньорът или партньорите търсят логично обяснение. Според околните карти може да разберете до колко полезно или вредно е това тяхно търсене. 
Негативни чувства, породени от рационализацията - Ако има твърде много мечове в дадена подредба, това означава, че чувствата са потиснати за сметка на ума. В това потискане се раждат и негативните чувства на всякакви паранои, паники, безнадежност и т.н, които тази боя доста колоритно описва.
Бездействие - Там, където има твърде много мислене, рядко има достатъчно действие. Често се появяват тогава, когато в ситуацията вече знаем достатъчно много информация, но не спираме да трупаме още, която е излишна, поради което могат да се появят и негативните чувства, за които по-горе поговорих. Само с мечове НЕ МОЖЕ да очаквате партньора ви да направи необходимото действие - може да очаквате, че си мисли за него, което не означава, че скоро ще видите резултатите и плодовете на този мисловен процес.

Отделните карти и техните значения:

Асо мечове -
Вест, новини, нова информация, която служи за изясняване на ситуацията. Комуникация и разговор, който ви дава тази нова информация. Асо мечове разрязва булото на неяснотата и прави истината видима, независимо дали това ви харесва, или не. 

Два меча - Емоционален блокаж. Човекът, за който питате, не е готов да се отвори пред вас, твърде вероятно да е бил наранен в миналото от вас или други хора, поради което към момента предпочита да сложи блокади около себе си. Партньор, който не споделя проблемите си.

Три меча - Внезапна, силна болка, която идва от научаването най-често на някаква информация. Нещо, което ви покосява мигновено. Често излиза, когато разкриете изневярата на парньора си или когато той в прав текст ви каже нещо изключително обидно, а най-често става въпрос за прекратяване на отношенията. Това е карта на раздялата.

Четири меча - Спокойствие и мир. Възможно е кратка пауза в отношенията, да не говорите толкова много един с друг, но случаят не е както при двата меча с поставените блокади, а по-скоро време, в което имате нужда да премислите нещата и след това да се върнете към нормалното ежедневие

Пет меча - Общото тълкуване е скрита неморална постъпка. Често е карта, която показва, че партньорът прави нещо зад гърба ви, което обслужа собствените му егоцентрични нужди. Има си любовник/любовница. Краде от общите семейни пари, за да играе хазартни игри или да си купува непозволени субстанции. Лъже ви за нещо доста важно, а вие му вярвате - защото безчестието му е добре прикрито.

Шест меча - Възможно е да предприемете пътуване с партньора си, а по-вероятно е единият да предприеме такова, което създава временна дистанция между двамата. Често се появява в гледанията за чувствата на човек след раздяла, означава, че той се възстановява и скоро ще е готов да продължи живота си. Когато излезе, за да характеризира комуникацията между двама човека, означава, че те обичат да си говорят за общи интереси и хобита, които имат.

Седем меча - В любовните отношения често показва партньор, който е някак неуловим, доста хитър. Това може да създаде особено интригуващ флирт, тъй като човекът, към който сте заинтересувани, винаги намира начин да се изплъзне, ако реши. Получава се някаква игра на надмощие на умовете. Във вече установена връзка запазва това значение, но не е толкова позитивна карта, защото парнтьорът, за който може да се отнася тя, елегантно може да се измъква от нуждата да се дискутира наболял проблем. И тук, както при петте меча, на първо място са собствените интереси, не тези на връзката или другия.

Осем меча - Често се появява в подредбите, за да покаже объркаността на единия от партньорите и това, че той не знае какво да направи. Чувства, че няма добра алтернатива за него. Чувства се объркан. До известна степен това е карта и на безнадежността. В една установена връзка единият партньор може много да се е дистанцирал от другия и да се чувства сякаш е сам на остров сред океана и никой (т.е другия партньор) не чува зова му за помощ. Поради това човекът може много да мълчи и да се проявява като хладен в тези отношения в този момент.

Девет меча - Угризения на съвестта спрямо нещо неправилно, което сте направили във връзката. Чувство на вина. Страх, че не сте достатъчно добър за другия и страх, че ако му споделите нещото, което много ви тревожи, той може да ви отхвърли и няма да ви разбере. 9 меча винаги се асоциират с доста интензивни чувства - страхът е сковаващ, а угризенията на съвестта направо могат да ви изядат с дрехите.

Десет меча - Мелодрама. Единият от партньорите се изживява като жертва, а реално не е. Сам създава и режисира някакъв абсурден сценарии на неговите големи страдания, които реално са несъществуващи или той с мисленето си е единствения, който ги предизвиква и  лесно би установил това, ако се вземе в ръце.  Често тези филми са толкова ужасяващи, че за тази карта се казва, че ако си "ударил дъното", имаш само една посока, в която да се движиш - и тя е нагоре. 

Паж мечове - Може да означава, че ще си хванете по-млад партньор от вас. Като партньор пажът мечове иначе е доста идеализиращ типаж. Твърде е вероятно да не отговаряте на неговите идеали, защото никой човек не може да отговаря на тях. Може да гледа на емоциите като на слабост или като на нещо, което непременно трябва да бъде обяснено с рационални доводи. Ентусиаст е, любопитен е да пробва този тип комуникация с вас, но не е особено емоционален. Лесно ще се разочарова от вашия низък, пошъл човешки нрав. Роботизирайте се малко и пробвайте с друг паж мечове!

Рицар мечове - Порастналият паж, който е разбрал, че идеалите могат да живеят само в главата му. Интелигентен партньор с добро чувство за хумор, ирония и самоирония. Не е толкова непостоянен като пажа, но определено има нужда от разстояние, в което да се развива и което да е лично негово, без вие да имате досег до него. Ако не му осигурите това и правите сцени на ревност или демонстрирате желание за притежание, ще си тръгне. И ще е завинаги.

Кралица мечове - Интелигентна, властна жена, от която повечето мъже може да се страхуват. С право, защото тя е прекрасен психолог и веднъж разбрала мотивите им, може да ги държи на верижка колкото време си иска. Въпреки всичко, по принцип тя не окупира времето си с такива занимания, защото я вълнуват и категориите като чест, достойнство и други нравствени качества. Ако това е картата - сигнфикатор на по-млада жена (20-25), твърде вероятно да означава, че тя е доста зряла в мисленето си.

Крал мечове -Той се стреми като абсолютна справедливост и равенство между хората и именно поради това като партньор може да ви се стори, че ви ощетява или че не е достатъчно емоционален, защото колкото ресурси влага във вашата връзка, толкова ще влага и да помага на познати или не толкова познати. Цени изключително много прямотата в отношенията си с околните и може да разчитате на неговото разбиране колкото и странно нещо да му кажете. Няма да ви съди, ако може да се аргументирате за изборите си.

Изображения: Tarot Illuminati

Коментари

Популярни публикации от този блог

Пентаклите в любовни въпроси

Кратък преглед на ... Таро на Търсещия